of filter op
820 artikelen gevonden.
PDF
BMM Bulletin 2017 / 3

Artikel
Wat IEdereen moet weten over het afgelopen jaar

BMM Bulletin Fenêtre sur Cours Josine van den Berg, Marten Bouma, Marjolein Driessen, Carina Gommers, Maarten Haak, Laurens Kamp, Florence Verhoestraete, Olivier Vrins Wat IEdereen moet weten over het afgelopen jaar Des décisions qui ont MARQU
PDF
BMM Bulletin 2017 / 3

Rubriek
Onder de hamer

onder de hamer affaires pendantes Florence Verhoestraete ZAKEN INGELEID VOOR HET HOF VAN JUSTITIE Prejudiciële vragen Mitsubishi Shoji Kaisha Ltd., Mitsubishi Caterpillar Forklift Europe BV Duma Forklifts NV, G.S. International BVBA – Zaak C-...
PDF
BMM Bulletin 2017 / 3

Rubriek
Opmerkelijk of merkwaardig

BMM Bulletin opmerkelijk of merkwaardig remarquable Yvonne Noorlander Het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom BBIE publiceert naast merkinschrijvingen in het register regelmatig Benelux depots waarvan de inschrijving geheel of gedeelte...
PDF
BMM Bulletin 2017 / 3

Rubriek
Bescherming in het buitenland

BMM Bulletin bescherming in het buitenland protection a l’étranger Marten Bouma Internationale Registratie Toetreders 99 en 100 Thailand en Indonesië treden toe tot het Madrid Protocol. Met ingang van 7 november 2017 treedt het Protocol voor Tha...
PDF
BMM Bulletin 2017 / 3

BMM verenigingsnieuws
Interview | Agenda | Ledenmutaties

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM het interview – Willem Leppink De BMM Vereniging kent meer dan 660 leden, maar hoe goed kent u uw medeleden eigenlijk ...
BMM Bulletin 2017 / 3

Inhoud 2017 / 3

PDF
BMM Bulletin 2017 / 2

Redactioneel
Merken en gereguleerde markten

redactioneel de la rédaction Merken en gereguleerde markten Een groeiend aantal sectoren wordt geconfronteerd met specifieke overheidsregulering ter bescherming van de gezondheid van de consument. De nieuwe en steeds complexere regels hebben ook...
PDF
BMM Bulletin 2017 / 2

Artikel
The New Intellectual Property of Health: Can IP be Used to Save Lives?

The New Intellectual Property Alberto Alemanno and Enrico Bonadio Professor at HEC Paris resp. Senior Lecturer at City ­University of London of Health1: Can IP be Used to Save Lives The New Intellectual Property of Health provides the first leg...
PDF
BMM Bulletin 2017 / 2

Artikel
Claimcultuur: over levensmiddelenrecht en merken

Sarah Arayess1 Advertising en Health, Beauty Food Advocaat bij Hoogenraad Haak advertising IP advocaten Claimcultuur: over levensmiddelenrecht en merken Het levensmiddelenrecht is een complex rechtsgebied dat sinds een aantal jaar enorm in de s...
PDF
BMM Bulletin 2017 / 2

Artikel
Merken voor geneesmiddelen: een praktische bijsluiter

Marloes Meddens-Bakker Advocaat bij The Law Factor Merken voor geneesmiddelen: een praktische bijsluiter De markt van geneesmiddelen is streng gereguleerd. De betreffende wet- en regelgeving en de hieruit voortvloeiende beleidsdocumenten raken oo...
PDF
BMM Bulletin 2017 / 2

Artikel
The Tobacco Product Directive and its impact on Trademark law

Elena Bertolotto Advocaat bij Altius The Tobacco Product Directive and its impact on Trademark law Stricter labelling and packaging requirements, mandatory pictorial health warnings on each side of tobacco packets, prohibition of any promotional ...
PDF
BMM Bulletin 2017 / 2

Artikel
Het collectieve merk: het fundament voor keurmerken

Sylvia de Hoop Het collectieve merk: het fundament voor keurmerken1 Om zijn producten te onderscheiden van die van een ander bedrijf gebruikt een producent veelal een merk. Een merk kan bij de consument associaties oproepen ten aanzien van bijvo...
PDF
BMM Bulletin 2017 / 2

Rubriek
Onder de hamer

onder de hamer affaires pendantes Florence Verhoestraete ZAKEN INGELEID VOOR HET HOF VAN JUSTITIE Prejudiciële vragen Junek Europ-Vertrieb GmbH Lohmann Rauscher International GmbH Co. KG – Zaak C-64216 Verwijzende rechter Te interpreteren ...
PDF
BMM Bulletin 2017 / 2

Rubriek
Opmerkelijk of merkwaardig

BMM Bulletin opmerkelijk of merkwaardig remarquable Yvonne Noorlander Het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom BBIE publiceert naast merkinschrijvingen in het register regelmatig Benelux depots waarvan de inschrijving geheel of gedeelte...
PDF
BMM Bulletin 2017 / 2

Rubriek
Bescherming in het buitenland

BMM Bulletin bescherming in het buitenland protection a l’étranger Marten Bouma USA Slogan “Let’s Make America Great Again” is niet alleen een politieke slogan, die Donald Trump voor het eerst gebruikte op 7 november 2012, Make America Great Aga...
PDF
BMM Bulletin 2017 / 2

BMM Verenigingsnieuws
Interview | Agenda | Ledenmutaties

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM het interview – Simone Pelkmans De BMM Vereniging kent meer dan 660 leden, maar hoe goed kent u uw mede leden eigenlij...
BMM Bulletin 2017 / 2

Inhoud 2017 / 2

PDF
BMM Bulletin 2017 / 1

Redactioneel
Franchiserecht

redactioneel de la rédaction Franchiserecht Wie aan merkenrecht denkt, zal niet direct de link met franchise leggen. Dit is ook wel te verklaren, nu franchise niet zozeer is ontstaan uit de behoefte om een merk te licentiëren, maar vooral uit de...
PDF
BMM Bulletin 2017 / 1

Artikel
Franchiserecht; een merkwaardig rechtsgebied

Bert-Jan van den Akker1 Advocaat bij DOEN Legal Franchiserecht een merkwaardig rechtsgebied Merkenrecht en franchiserecht zijn sterk met elkaar verweven. Merken worden niet alleen gekoesterd door merkeigenaren, maar ook door franchisenemers, die ...
PDF
BMM Bulletin 2017 / 1

Artikel
De Nederlandse Franchise Code en Wet Acquisitiefraude - waarheen leidt de weg?

Jan-Willem Kolenbrander Franchiseadvocaat bij De Clercq Advocaten Notariaat De Nederlandse Franchise Code en Wet Acquisitiefraude – waarheen leidt de weg Franchise is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de Nederlandse ­winkelstraten. Franchi...
PDF
BMM Bulletin 2017 / 1

Artikel
Het merk: essentieel onderdeel van een franchiseovereenkomst of bewijs van eenverkoopsconcessie in het Belgische recht?

David Diris, MA Advocaat bij Kocks Partners te Brussel Het merk: essentieel onderdeel van een franchiseovereenkomst of bewijs van een verkoopsconcessie in het Belgische recht Tot op heden bestaat er ook in het Belgisch recht nog steeds geen wett...
PDF
BMM Bulletin 2017 / 1

Rubriek
Onder de hamer

onder de hamer affaires pendantes Florence Verhoestraete ZAKEN INGELEID VOOR HET HOF VAN JUSTITIE Prejudiciële vragen Acacia Srl Fallimento Pneusgarda Srl, Audi AG – Zaak C-39716 Verwijzende rechter Te interpreteren bepaling Prejudiciële vraa...
PDF
BMM Bulletin 2017 / 1

Rubriek
Opmerkelijk of merkwaardig

BMM Bulletin opmerkelijk of merkwaardig remarquable Yvonne Noorlander Het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom BBIE publiceert naast merkinschrijvingen in het register regelmatig Benelux depots waarvan de inschrijving geheel of gedeelte...
PDF
BMM Bulletin 2017 / 1

Rubriek
Bescherming in het buitenland

BMM Bulletin bescherming in het buitenland protection a l’étranger Marten Bouma Internationale Registratie Verwachte toetreders Hoewel er nog geen precieze data worden genoemd, zijn er enkele landen waarvan naar verluidt binnen 2 jaar toetreding...
PDF
BMM Bulletin 2017 / 1

BMM Verenigingsnieuws
Interview | Agenda | BBMM geslaagden | Ledenmutaties

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM het interview – Anne Veldhuizen De BMM Vereniging kent meer dan 660 leden, maar hoe goed kent u uw medeleden eigenlijk...
BMM Bulletin 2017 / 1

Inhoud 2017 / 1

PDF
BMM Bulletin 2016 / 3

BMM Verenigingsnieuws
Interview | Agenda | Ledenmutaties

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM het interview – Peter Keppels De BMM Vereniging kent meer dan 660 leden, maar hoe goed kent u uw mede leden eigenlijk ...
PDF
BMM Bulletin 2016 / 3

Rubriek
Bescherming in het buitenland

BMM Bulletin bescherming in het buitenland protection a l’étranger Marten Bouma Internationale Registratie Brunei treedt toe Brunei Darussalam treedt toe tot het Madrid Protocol, waarmee het aantal Protocol landen op 98 komt. Met ingang van 6 ja...
PDF
BMM Bulletin 2016 / 3

Rubriek
Opmerkelijk of merkwaardig

opmerkelijk of merkwaardig remarquable Yvonne Noorlander Het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom BBIE publiceert naast merkinschrijvingen in het register regelmatig Benelux depots waarvan de inschrijving geheel of gedeeltelijk werd gewe...
PDF
BMM Bulletin 2016 / 3

Rubriek
Onder de hamer

BMM Bulletin onder de hamer affaires pendantes Florence Verhoestraete ZAKEN INGELEID VOOR HET HOF VAN JUSTITIE Prejudiciële vragen W. F. Gözze Frottierweberei GmbH en Wolfgang Gözze Verein Bremer Baumwollbörse – Zaak C-68915 Verwijzende rech...
PDF
BMM Bulletin 2016 / 3

Fenêtre sur Cours
Wat IEdereen moet weten over het afgelopen jaar

Fenêtre sur Cours Josine van den Berg, Marten Bouma, Carina Gommers, Maarten Haak, Laurens Kamp,Yvonne Noorlander en Olivier Vrins Wat IEdereen moet weten over het afgelopen jaar Des décisions qui ont MARQU
PDF
BMM Bulletin 2016 / 3

Artikel
Onthoudingsverklaringen en vaststellings overeenkomsten in de IE-praktijk

Nadine Reijnders-Wiersma Advocaat bij Vondst Advocaten N.V. Onthoudingsverklaringen en vaststellingsovereenkomsten in de IE-praktijk In de IE praktijk hebben we er allemaal mee te maken, onthoudingsverklaringen en vaststellingsovereenkomsten. In...
PDF
BMM Bulletin 2016 / 3

Artikel
Co-existentie overeenkomsten in het merkenrecht: aan de orde van de dag maar waar leidt het toe?

Thera Adam-van Straaten en Flip van der Kraan Beiden advocaat bij Kneppelhout Korthals N.V. te Rotterdam Co-existentie­overeen­komsten in het merkenrecht: aan de orde van de dag maar waar leidt het toe Co-existentieovereenkomsten zijn in de merke...
PDF
BMM Bulletin 2016 / 3

Redactioneel
Overeenkomsten II

redactioneel de la rédaction Overeenkomsten II Het was een lang gekoesterde wens van de BMM-redactie: een themanummer over overeenkomsten die het merken- en modellenrecht raken. Daarvan zijn er zo veel, dat het een tweeluik is geworden. Immers: ...
BMM Bulletin 2016 / 3

Inhoud 2016 / 3

PDF
BMM Bulletin 2016 / 2

BMM Verenigingsnieuws
Interview | Agenda | Ledenmutaties

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM het interview – Ragna Nommensen De BMM Vereniging kent meer dan 660 leden, maar hoe goed kent u uw mede leden eigenlij...
PDF
BMM Bulletin 2016 / 2

Rubriek
Bescherming in het buitenland

BMM Bulletin bescherming in het buitenland protection a l’étranger Marten Bouma Tunesië Aanpassing procedures Tunesië, dat in oktober 2013 toetrad tot het Madrid Protocol, heeft Decreet 2015-303 uitge­ vaardigd met daarin wijzigingen voor de adm...
PDF
BMM Bulletin 2016 / 2

Rubriek
Opmerkelijk of merkwaardig

BMM Bulletin opmerkelijk of merkwaardig remarquable Yvonne Noorlander Het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom BBIE publiceert naast merkinschrijvingen in het register regelmatig Benelux depots waarvan de inschrijving geheel of gedeelte...
PDF
BMM Bulletin 2016 / 2

Rubriek
Onder de hamer

BMM Bulletin onder de hamer affaires pendantes Florence Verhoestraete ZAKEN INGELEID VOOR HET HOF VAN JUSTITIE Prejudiciële vragen Rosa dels Vents Assessoria SL U Hostels Albergues Juveniles SL – Zaak C-49114 Verwijzende rechter Te interprete...
PDF
BMM Bulletin 2016 / 2

Artikel
BMM Student Award 2016

Mike Landerbarthold Winnaar van de BMM Student Award 2016 BMM Student Award 2016 Minimalistisch ontwerp: een onderzoek naar de consequenties van de toenemende trend van minimalisering in productontwerp Tijdens de BMM voorjaarsvergadering in Brass...
PDF
BMM Bulletin 2016 / 2

Artikel
Enige rechtspraak over merklicenties

Stijn Debaene en Hakim Haouideg Beide partner bij Fieldfisher Enige rechtspraak over merklicenties Weinig lezers van het BMM zullen nog nooit een presentatie hebben gezien of een tekst gelezen met daarin een aantal praktische aanwijzingen voor he...
PDF
BMM Bulletin 2016 / 2

Artikel
Overdracht van merken

Overdracht van merken Josine van den Berg en Hanneke Spath1 Advocaat bij KLOS c.s.Hoogleraar aan RU In deze bijdrage staat het beschikken over een merk centraal. Zowel voor het Uniemerk als het Beneluxmerk2 geldt dat dit in beginsel vermogensbes...
PDF
BMM Bulletin 2016 / 2

Artikel
Mede-eigendom in IE, better safe than sorry

Mede-eigendom in IE, better safe than sorry Ady van Nieuwenhuizen Advocaat bij Kneppelhout Korthals IE-rechten in de gemeenschap. Dit lijkt een vrij exotisch onderwerp, echter dit vermogensrechtelijke aspect binnen het intellectuele eigendomsre...
PDF
BMM Bulletin 2016 / 2

Artikel
Co-ownership of Intellectual Property Rights under Belgian law

Sophie Lens Lawyer at ALTIUS Co-ownership of Intellectual Property Rights under Belgian law Emergence of Intellectual Property Rights co-ownership Generally speaking, co-ownership, also called joint ownership, refers to a situation in which two o...
PDF
BMM Bulletin 2016 / 2

Redactioneel
Overeenkomsten I

redactioneel de la rédaction Overeenkomsten I Dit is het eerste nummer in een tweeluik over overeenkomsten. Daarmee wordt getracht de leemte enigs­ zins te vullen die er in de literatuur is over merken en overeenkomsten. Veelal wordt gepubliceer...
BMM Bulletin 2016 / 2

Inhoud 2016 / 2

PDF
BMM Bulletin 2016 / 1

Rubriek
Bescherming in het buitenland

bescherming in het buitenland protection à l’étranger Marten Bouma Internationale Registratie Laos treedt toe De Democratische Volksrepubliek Laos treedt toe tot het Madrid Protocol, waarmee het aantal Protocollanden op 97 komt. Met ingang van 7 ...
PDF
BMM Bulletin 2016 / 1

Rubriek
Opmerkelijk of merkwaardig

BMM Bulletin opmerkelijk of merkwaardig remarquable Yvonne Noorlander Het Benelux-bureau voor de Intellectuele Eigendom BBIE publiceert naast merkinschrijvingen in het register regelmatig Benelux depots waarvan de inschrijving geheel of gedeelte...