of filter op
796 artikelen gevonden.
PDF
BMM Bulletin 2017 / 1

BMM Verenigingsnieuws
Interview | Agenda | BBMM geslaagden | Ledenmutaties

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM het interview – Anne Veldhuizen De BMM Vereniging kent meer dan 660 leden, maar hoe goed kent u uw medeleden eigenlijk...
BMM Bulletin 2017 / 1

Inhoud 2017 / 1

PDF
BMM Bulletin 2016 / 3

BMM Verenigingsnieuws
Interview | Agenda | Ledenmutaties

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM het interview – Peter Keppels De BMM Vereniging kent meer dan 660 leden, maar hoe goed kent u uw mede leden eigenlijk ...
PDF
BMM Bulletin 2016 / 3

Rubriek
Bescherming in het buitenland

BMM Bulletin bescherming in het buitenland protection a l’étranger Marten Bouma Internationale Registratie Brunei treedt toe Brunei Darussalam treedt toe tot het Madrid Protocol, waarmee het aantal Protocol landen op 98 komt. Met ingang van 6 ja...
PDF
BMM Bulletin 2016 / 3

Rubriek
Opmerkelijk of merkwaardig

opmerkelijk of merkwaardig remarquable Yvonne Noorlander Het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom BBIE publiceert naast merkinschrijvingen in het register regelmatig Benelux depots waarvan de inschrijving geheel of gedeeltelijk werd gewe...
PDF
BMM Bulletin 2016 / 3

Rubriek
Onder de hamer

BMM Bulletin onder de hamer affaires pendantes Florence Verhoestraete ZAKEN INGELEID VOOR HET HOF VAN JUSTITIE Prejudiciële vragen W. F. Gözze Frottierweberei GmbH en Wolfgang Gözze Verein Bremer Baumwollbörse – Zaak C-68915 Verwijzende rech...
PDF
BMM Bulletin 2016 / 3

Fenêtre sur Cours
Wat IEdereen moet weten over het afgelopen jaar

Fenêtre sur Cours Josine van den Berg, Marten Bouma, Carina Gommers, Maarten Haak, Laurens Kamp,Yvonne Noorlander en Olivier Vrins Wat IEdereen moet weten over het afgelopen jaar Des décisions qui ont MARQU
PDF
BMM Bulletin 2016 / 3

Artikel
Onthoudingsverklaringen en vaststellings overeenkomsten in de IE-praktijk

Nadine Reijnders-Wiersma Advocaat bij Vondst Advocaten N.V. Onthoudingsverklaringen en vaststellingsovereenkomsten in de IE-praktijk In de IE praktijk hebben we er allemaal mee te maken, onthoudingsverklaringen en vaststellingsovereenkomsten. In...
PDF
BMM Bulletin 2016 / 3

Artikel
Co-existentie overeenkomsten in het merkenrecht: aan de orde van de dag maar waar leidt het toe?

Thera Adam-van Straaten en Flip van der Kraan Beiden advocaat bij Kneppelhout Korthals N.V. te Rotterdam Co-existentie­overeen­komsten in het merkenrecht: aan de orde van de dag maar waar leidt het toe Co-existentieovereenkomsten zijn in de merke...
PDF
BMM Bulletin 2016 / 3

Redactioneel
Overeenkomsten II

redactioneel de la rédaction Overeenkomsten II Het was een lang gekoesterde wens van de BMM-redactie: een themanummer over overeenkomsten die het merken- en modellenrecht raken. Daarvan zijn er zo veel, dat het een tweeluik is geworden. Immers: ...
BMM Bulletin 2016 / 3

Inhoud 2016 / 3

PDF
BMM Bulletin 2016 / 2

BMM Verenigingsnieuws
Interview | Agenda | Ledenmutaties

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM het interview – Ragna Nommensen De BMM Vereniging kent meer dan 660 leden, maar hoe goed kent u uw mede leden eigenlij...
PDF
BMM Bulletin 2016 / 2

Rubriek
Bescherming in het buitenland

BMM Bulletin bescherming in het buitenland protection a l’étranger Marten Bouma Tunesië Aanpassing procedures Tunesië, dat in oktober 2013 toetrad tot het Madrid Protocol, heeft Decreet 2015-303 uitge­ vaardigd met daarin wijzigingen voor de adm...
PDF
BMM Bulletin 2016 / 2

Rubriek
Opmerkelijk of merkwaardig

BMM Bulletin opmerkelijk of merkwaardig remarquable Yvonne Noorlander Het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom BBIE publiceert naast merkinschrijvingen in het register regelmatig Benelux depots waarvan de inschrijving geheel of gedeelte...
PDF
BMM Bulletin 2016 / 2

Rubriek
Onder de hamer

BMM Bulletin onder de hamer affaires pendantes Florence Verhoestraete ZAKEN INGELEID VOOR HET HOF VAN JUSTITIE Prejudiciële vragen Rosa dels Vents Assessoria SL U Hostels Albergues Juveniles SL – Zaak C-49114 Verwijzende rechter Te interprete...
PDF
BMM Bulletin 2016 / 2

Artikel
BMM Student Award 2016

Mike Landerbarthold Winnaar van de BMM Student Award 2016 BMM Student Award 2016 Minimalistisch ontwerp: een onderzoek naar de consequenties van de toenemende trend van minimalisering in productontwerp Tijdens de BMM voorjaarsvergadering in Brass...
PDF
BMM Bulletin 2016 / 2

Artikel
Enige rechtspraak over merklicenties

Stijn Debaene en Hakim Haouideg Beide partner bij Fieldfisher Enige rechtspraak over merklicenties Weinig lezers van het BMM zullen nog nooit een presentatie hebben gezien of een tekst gelezen met daarin een aantal praktische aanwijzingen voor he...
PDF
BMM Bulletin 2016 / 2

Artikel
Overdracht van merken

Overdracht van merken Josine van den Berg en Hanneke Spath1 Advocaat bij KLOS c.s.Hoogleraar aan RU In deze bijdrage staat het beschikken over een merk centraal. Zowel voor het Uniemerk als het Beneluxmerk2 geldt dat dit in beginsel vermogensbes...
PDF
BMM Bulletin 2016 / 2

Artikel
Mede-eigendom in IE, better safe than sorry

Mede-eigendom in IE, better safe than sorry Ady van Nieuwenhuizen Advocaat bij Kneppelhout Korthals IE-rechten in de gemeenschap. Dit lijkt een vrij exotisch onderwerp, echter dit vermogensrechtelijke aspect binnen het intellectuele eigendomsre...
PDF
BMM Bulletin 2016 / 2

Artikel
Co-ownership of Intellectual Property Rights under Belgian law

Sophie Lens Lawyer at ALTIUS Co-ownership of Intellectual Property Rights under Belgian law Emergence of Intellectual Property Rights co-ownership Generally speaking, co-ownership, also called joint ownership, refers to a situation in which two o...
PDF
BMM Bulletin 2016 / 2

Redactioneel
Overeenkomsten I

redactioneel de la rédaction Overeenkomsten I Dit is het eerste nummer in een tweeluik over overeenkomsten. Daarmee wordt getracht de leemte enigs­ zins te vullen die er in de literatuur is over merken en overeenkomsten. Veelal wordt gepubliceer...
BMM Bulletin 2016 / 2

Inhoud 2016 / 2

PDF
BMM Bulletin 2016 / 1

Rubriek
Bescherming in het buitenland

bescherming in het buitenland protection à l’étranger Marten Bouma Internationale Registratie Laos treedt toe De Democratische Volksrepubliek Laos treedt toe tot het Madrid Protocol, waarmee het aantal Protocollanden op 97 komt. Met ingang van 7 ...
PDF
BMM Bulletin 2016 / 1

Rubriek
Opmerkelijk of merkwaardig

BMM Bulletin opmerkelijk of merkwaardig remarquable Yvonne Noorlander Het Benelux-bureau voor de Intellectuele Eigendom BBIE publiceert naast merkinschrijvingen in het register regelmatig Benelux depots waarvan de inschrijving geheel of gedeelte...
PDF
BMM Bulletin 2016 / 1

Artikel
Trademark package en geografische aanduidingen

Trademark package en geografische aanduidingen Olivier Vrins AdvocaatAvocat ALTIUS Trademark package et indications géographiques 1. Inleiding Conflicten tussen merken en beschermde oorsprongsbenamingen BOB’s of beschermde geografische aanduidin...
PDF
BMM Bulletin 2016 / 1

Het nieuwe Europese merkenrecht
Trademark package, certificerings- en collectieve merken

Adonna Alkema Advocaat bij Hofhuis Alkema GroenAvocate chez Hofhuis Alkema Groen Trademark package, certificerings- en Trademark package, marques collectieve merken collectives et de certification 1. Inleiding Met de NMRl1 en UMVo2 heeft een n...
PDF
BMM Bulletin 2016 / 1

Artikel
Trademark package en transit

Trademark package en transit Carina Gommers AdvocaatAvocat HOYNG ROKH MONEGIER LLP Trademark package et transit 1. Inleiding De Uniemerkenverordening 20152424 hierna de “UMVo” en de nieuwe Merkenrichtlijn 20152436 hierna de “NMRl” ­creëren de mo...
PDF
BMM Bulletin 2016 / 1

Artikel
Trademark package en classificatie van waren en diensten

Trademark package en classificatie van waren en diensten Franc Enghardt1 en Frouke Hekker2 Beide auteurs zijn werkzaam bij Novagraaf ­Nederland B.V. Trademark package et classification des produits et services 1. Inleiding De hervormingen van he...
PDF
BMM Bulletin 2016 / 1

Artikel
Trademark package en de Benelux nietigheids- en vervalprocedure

Trademark package en de Benelux nietigheids- en vervalprocedure Camille Janssen1 Jurist bij het BBIEJuriste à l’OBPI Trademark package et la procédure Benelux de nullité et de déchéance 1. Inleiding Artikel 45.12 van de nieuwe Europese Merkenric...
PDF
BMM Bulletin 2016 / 1

Artikel
De Trademark package: een panorama - Panorama du Trademark package

BMM Bulletin TRADEMARK PACKAGE Bert-Jan van den Akker, Carina Gommers, Arnout Groen, Maarten Haak, Tanguy de Haan, Laurens Kamp, Willem Leppink,Y­ vonne Noorlander, Florence Verhoestraete, Olivier Vrins De Trademark package: een panorama Panora...
PDF
BMM Bulletin 2016 / 1

Redactioneel
Trademark package

redactioneel de la rédaction Trademark package Het nieuwe Europese merkenrecht Unwrap the package Origineel als altijd, hebben onze Amerikaanse vrienden een bijzonder eigenaardig spel ontwikkeld dat gespeeld wordt op kerstavond en dat ondertussen...
BMM Bulletin 2016 / 1

Inhoud 2016 / 1

PDF
BMM Bulletin 2015 / 3

Het interview: Laurence Hubert

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM het interview - Laurence Hubert Onze vereniging kent meer dan 660 leden, maar hoe goed kent u uw mede leden eigenlijk ...
PDF
BMM Bulletin 2015 / 3

Bescherming in het buitenland • Protection à l’étranger

bescherming in het buitenland protection a l’étranger Marten Bouma Tunesië Aanpassing procedures Tunesië, dat in oktober 2013 toetrad tot het Madrid Protocol, heeft Decreet 2015-303 uitgevaardigd met daarin wijzigingen voor de administratieve pro...
PDF
BMM Bulletin 2015 / 3

Opmerkelijk of merkwaardig • Remarquable

BMM Bulletin opmerkelijk of merkwaardig remarquable Yvonne Noorlander Het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom BBIE publiceert naast merkinschrijvingen in het register regelmatig Benelux depots waarvan de inschrijving geheel of gedeelte...
PDF
BMM Bulletin 2015 / 3

Fenêtre sur Cours - Wat IEdereen moet weten over het afgelopen jaar • Ce que tout le monde doit MARQUEr de l’année passée

Fenêtre sur Cours Josine van den Berg, Marten Bouma, Carina Gommers, Maarten Haak, Laurens Kamp,Yvonne Noorlander en Olivier Vrins Wat IEdereen moet weten over het afgelopen jaar Ce que tout le monde doit MARQUEr de l’année passée Deze rubriek...
PDF
BMM Bulletin 2015 / 3

De maatman in het modellenrecht: meten met meerdere maten

Laurens Kamp Advocaat bij BINGH Advocaten in Amsterdam en redacteur van dit blad De maatman in het modellenrecht: meten met meerdere maten In aansluiting op het thema van dit BMM-bulletin wordt ingegaan op de maatman in het modellenrecht.1 Meteen...
PDF
BMM Bulletin 2015 / 3

De maatman in het merkenrecht

De maatman in het merkenrecht Jeroen Muyldermans Advocaat bij Altius in Brussel Een merk is het communicatiemiddel bij uitstek voor ondernemingen. Merken stellen een onderneming in staat om cliënteel aan zich te binden en om met het beoogde publ...
PDF
BMM Bulletin 2015 / 3

De gemiddelde consument volgens de Europese rechtspraak: consumentenrecht versus merkenrecht

De gemiddelde consument Bram Duivenvoorde Advocaat bij Hoogenraad Haak in Amsterdam en external fellow bij de Universiteit van Amsterdam volgens de Europese rechtspraak: consumentenrecht versus merkenrecht De gemiddelde consument is dé standa...
PDF
BMM Bulletin 2015 / 3

DE MAATMAN • LA PERSONNE DE RÉFÉRENCE

redactioneel de la rédaction De maatman De maatman in het intellectuele-eigendomsrecht kent vele gezichten. De BMM redactie zag hierin alle aanleiding een themanummer te wijden aan ‘de maatman’. Bram Duivenvoorde schrijft over de toepassing van ...
PDF
BMM Bulletin 2015 / 2

het interview - Kor Blumenstock

BMM bulletin Beneluxevereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modeles BMM het interview - Joost Becker De BMM Vereniging kent meer dan 660 leden, maar hoe goed kent u uw mede leden eigenlijk ...
PDF
BMM Bulletin 2015 / 2

bescherming in het buitenland - protection a l’étranger

bescherming in het buitenland protection a l’étranger Marten Bouma Internationale Registratie – Merken Cambodja treedt toe Cambodja is toegetreden tot het Protocol bij de Overeenkomst van Madrid en het Protocol trad op 5 juni 2015 in werking. Al...
PDF
BMM Bulletin 2015 / 2

opmerkelijk of merkwaardig - remarquable

opmerkelijk of merkwaardig remarquable Yvonne Noorlander Het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom BBIE publiceert naast merkinschrijvingen in het register regelmatig Benelux depots waarvan de inschrijving geheel of gedeeltelijk werd gewe...
PDF
BMM Bulletin 2015 / 2

onder de hamer - affaires pendantes

onder de hamer affaires pendantes Florence Verhoestraete Prejudiciële vragen Coty Germany GmbH Stadtsparkasse Madgeburg – Zaak C-58013 Verwijzende rechter Bundesgerichtshof Duitsland Te interpreteren Artikel 8, leden 1 en 3, onder e van Ric...
PDF
BMM Bulletin 2015 / 2

Internationale depotstrategieën in het modellenrecht

Manon Rieger-Jansen Advocaat bij Bird Bird in Den Haag Internationale depotstrategieën in het modellenrecht In een wereld waarin vormgeving van producten steeds belangrijker wordt als onderscheidingsmiddel, blijven modelrechten ten onrechte vaak...
PDF
BMM Bulletin 2015 / 2

3D-printen: een revolutie in het modellenrecht (?)

Marjolein Driessen Advocaatpartner bij Legaltree in Leiden 3D-printen: een revolutie in het modellenrecht Je eigen Blond-servies, Pandora-sieraden, LEGO-blokjes of IKEA-meubelen driedimensionaal printen. Voor veel mensen klinkt dat als muziek in...
PDF
BMM Bulletin 2015 / 2

redactioneel - de la rédaction

redactioneel de la rédaction Modellen Tijdens de redactievergadering in Brussel op 26 mei heeft de redactie Kor Blumenstock op gedenkwaardige wijze uitgezwaaid als redactievoorzitter van het BMM Bulletin. Sinds zijn pensionering in 2000 is Kor a...
PDF
BMM Bulletin 2015 / 2

Inhoudsopgave

BMM Bullitin inhoud contenu BMM Bulletin• Bulletin BMM Tijdschrift op het gebied van Merken- en Modellenrecht • Een- redactioneel • de la redaction enveertigste jaargang, nummer 2, zomer 2015 • Magazine dans le domaine des droit des marques e...