of filter op
820 artikelen gevonden.
PDF
BMM Bulletin 2019 / 1

Redactioneel
Follow the money

redactioneel de la rédaction Follow the money John Stuart, voorzitter van Quaker zei het rond 1900 al: “If this business were split up, I would give you the land and bricks and m ­ ortar, and I would take the brands and trade marks, and I would fa...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 1

Artikel
Financiële aspecten van intellectuele eigendom

Pieter Christiaan van Prooijen en Severin de Wit Consultants bij Intellectual Property Expert Group IPEG in Den Haag Financiële aspecten van intellectuele eigendom In het kader van het thema Follow The Money van dit BMM Bulletin gaan we in deze b...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 1

Artikel
Verhaalbaarheid van kosten in Belgische IE-procedures

Flip Petillion en Diégo Noesen Partner en advocaat bij Petillion in Brussel Verhaalbaarheid van kosten in Belgische IE-procedures In deze bijdrage gaan we na in welke mate en hoe kosten in een IE-procedure naar Belgisch recht kunnen verhaald word...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 1

Artikel
Schade- en winstbegroting in het Belgische merken-, tekeningen- en modellenrecht

Tom Gladinez Onderzoeker bij het Instituut voor Contractenrecht, KU Leuven Schade- en winstbegroting in het Belgische merken-, tekeningen- en modellenrecht De terechte bekommernis om doeltreffend op te treden tegen namaak leidt in de recente Belg...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 1

Artikel
La récupération de frais d'avocat dans des procédures de propriété intellectuelle au Luxembourg

Vincent Wellens Associé au NautaDutilh de Luxembourg La récupération de frais d’avocat dans des procédures de propriété intellectuelle au Luxembourg 1. En vertu de l’article 14 de la Directive 200448 CE relative au respect des droits de propriété...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 1

Artikel
De Nederlandse proceskostenveroordeling: (nog steeds) een obstakel

Marjolein Driessen Advocaatpartner bij Legaltree in Rotterdam. De Nederlandse proceskostenveroordeling: nog steeds een obstakel In dit themanummer mag een bijdrage over de proceskostenveroordeling in IE-zaken natuurlijk niet ontbreken. In de ruim...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 1

Artikel
Schadevergoeding en winstafdracht naar Nederlands recht

Charlotte Garnitsch Advocaat bij Taylor Wessing in Eindhoven Schadevergoeding en winstafdracht naar Nederlands recht Wanneer een inbreuk eenmaal is vastgesteld, volgt vanzelfsprekend de vraag naar de daardoor geleden schade en vergoeding daarvan ...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 1

Artikel
It's all about the money... Recht op je centen?!

Landine Varela, Advocaat bij Kneppelhout Korthals in Rotterdam It’s all about the money
PDF
BMM Bulletin 2019 / 1

Artikel
'We are Belgium'

Cees Faes Directeur van The Communication Company in Breda ‘We are Belgium’ Je kon er vorige lente niet omheen: in de aanloop naar het WK voetbal 2018 verdween het merk Jupiler van alle bier en gadgets van de brouwerijgigant AB InBev. Gedurende v...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 1

Rubriek
Onder de hamer

BMM onder de hamer affaires pendantes Bulletin Florence Verhoestraete ZAKEN INGELEID VOOR HET HOF VAN JUSTITIE Prejudiciële vragen Coty Germany GmbH Amazon Services Europe Sàrl e.a. – Zaak C-56718 Verwijzende rechter Bundesgerichthof Te in...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 1

Rubriek
Opmerkelijk of merkwaardig

BMM Bulletin opmerkelijk of merkwaardig remarquable Bart ten Doeschate Het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom BBIE publiceert naast merkinschrijvingen in het register regelmatig Benelux-depots waarvan de inschrijving geheel of gedeelt...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 1

Rubriek
Bescherming in het buitenland

BMM bescherming in het buitenland protection a l’étranger Bulletin Marten Bouma Internationale Registratie – Merken Samoa treedt toe Per 4 maart 2019 treedt Samoa toe tot het P ­ rotocol bij de Overeenkomst van Madrid. Dit brengt het totaal aan...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 1

BMM Verenigingsnieuws
Interview | Ledenmutaties

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM het interview – Maarten Haak De BMM Vereniging kent meer dan 660 leden, maar hoe goed kent u elkaar eigenlijk In deze r...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 3

Inhoud 2018 / 3

BMM Bulletin BMM Bulletin• Bulletin BMM Tijdschrift op het gebied van Merken- en Modellenrecht • V ­ ierenveertigste jaargang, nummer 3, winter 2018 • Magazine dans le domaine des droit des marques et mode
PDF
BMM Bulletin 2018 / 3

Redactioneel
Fenêtre sur Cours

redactioneel de la rédaction Fenêtre sur Cours Het Fenêtre sur Cours vormt het pièce de résistance van het redactionele jaar van onze redactie commissie. Vergis u niet, het organiseren, schrijven èn vertalen om het BMM Bulletin te maken zoals dat ...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 3

Artikel
Wat IEdereen moet weten over het afgelopen jaar

BMM Fenêtre sur Cours Bulletin Maarten Haak, Joost Becker, Josine van den Berg, Marten Bouma, Bart ten Doeschate, Marjolein Driessen, Lenneke van Gaal, Carina Gommers, Sarah van den Brande, Landine Varela, Florence Verhoestraete, Olivier Vrins ...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 3

Artikel
Beroepen bij het Benelux Gerechtshof

BMM Fenêtre sur Cours Bulletin Lenneke van Gaal Josine van den Berg1 Recours introduits devant la Cour Gerechtshof de Justice Benelux 1. Inleiding 1. Introduction Op 1 juni 2018 traden enkele wezenlijke wijzigingen voor de merken- en mod...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 3

Rubriek
Onder de hamer

onder de hamer affaires pendantes Florence Verhoestraete ZAKEN INGELEID VOOR HET HOF VAN JUSTITIE Prejudiciële vragen Neve Ltd, Barnett Waddingham Trustees, Mark Crabtree  Heritage Audio SL, Pedro Rodríguez Arribas – Zaak C-17218 Hogere voorzie...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 3

Rubriek
Opmerkelijk of merkwaardig

BMM Bulletin opmerkelijk of merkwaardig remarquable Bart ten Doeschate Het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom BBIE publiceert naast merkinschrijvingen in het register regelmatig Benelux-depots waarvan de inschrijving geheel of gedeelt...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 3

Rubriek
Bescherming in het buitenland

BMM bescherming in het buitenland protection a l’étranger Bulletin Marten Bouma Internationale Registratie – Merken Malawi Toetreding Per 25 december 2018 treedt Malawi toe tot het Protocol bij de Overeenkomst van Madrid. Dit brengt het totaal ...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 3

Verenigingsnieuws
Interview | Agenda | Ledenmutaties

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM het interview – Xandra Kiers-Becking De BMM Vereniging kent meer dan 660 leden, maar hoe goed kent u elkaar eigenlijk I...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 2

Inhoud 2018 / 2

BMM Bulletin BMM Bulletin• Bulletin BMM Tijdschrift op het gebied van Merken- en Modellenrecht • V ­ ierenveertigste jaargang, nummer 2, zomer 2018 • Magazine dans le domaine des droit des marques et mode
PDF
BMM Bulletin 2018 / 2

Redactioneel
Merken en territorialiteit

redactioneel de la rédaction Merken en territorialiteit Daar waar onze Franse vrienden leven onder de leuze ‘Liberté, égalité, fraternité’ gelden in het merkenrecht de principes van ‘prioriteit, exclusiviteit en territorialiteit’. De rechtspraak w...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 2

Artikel
De ontwikkeling van het Benelux-merkenrecht

Cátia Silva Santos Ady van Nieuwenhuizen Advocaten bij Fieldfisher in Amsterdam De ontwikkeling van het Beneluxmerkenrecht In tegenstelling tot andere Europese landen, hebben België, Nederland en Luxemburg afzonderlijk niet een eigen merkstelsel...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 2

Artikel
Geldigheid Benelux- en Uniemerken: een territoriale hindernis?

Derya Ada Advocaat bij Kneppelhout Korthals in Rotterdam Geldigheid Benelux- en Uniemerken: een territoriale hindernis In het merkenrecht speelt territorialiteit een belangrijke rol. Een merk is immers territoriaal van karakter merkinschrijvingen...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 2

Artikel
Conversie van het EU-merk

Marten Bouma1 Merkengemachtigde bij Merkenbureau Bouma in ­ rnhem A Conversie van het EU-merk Wanneer een EU-merk op enig moment het onderspit delft dan is de consequentie dat de bescherming wegvalt voor alle 28 EU-lidstaten. Middels conversie is...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 2

Artikel
De territoriale werking van het merkinbreukverbod: de stand van zaken

Joost Becker Advocaat bij Dirkzwager in Arnhem De territoriale werking van het merkinbreukverbod: de stand van zaken Net als andere intellectuele eigendomsrechten, zijn merkrechten territoriaal begrensd. Een Benelux-merk is geldig en kan worden i...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 2

Artikel
De regels met betrekking tot de internationale bevoegdheid van de rechterlijke instanties inzake merken onder de loep

Olivier Vrins Advocaat bij Altius in Brussel De regels met betrekking tot de internationale bevoegdheid van de rechterlijke instanties inzake merken onder de loep Door de jaren heen is het bevoegdheidsstelsel dat geschillen beheerst inzake intell...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 2

Artikel
The Implications of Brexit for IP Practitioners

Kate O’Rourke The Implications of Brexit for IP Practitioners1 Senior Counsel at Charles Russell Speechlys LLP. I ­mmediate Past President at Chartered Institute of Trade Mark Attorneys. The UK voted to leave the EU in a referendum just over tw...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 2

Rubriek
Onder de hamer

onder de hamer affaires pendantes Florence Verhoestraete ZAKEN INGELEID VOOR HET HOF VAN JUSTITIE 3.  Indien het antwoord op de eerste vraag bevestigend luidt en het antwoord op de tweede vraag ontkennend, kan de disclaimer dan desondanks op enig...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 2

Rubriek
Opmerkelijk of merkwaardig

opmerkelijk of merkwaardig remarquable Bart ten Doeschate Het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom BBIE publiceert naast merkinschrijvingen in het register regelmatig Benelux-depots waarvan de inschrijving geheel of gedeeltelijk werd gewe...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 2

Rubriek
Bescherming in het buitenland

BMM Bulletin bescherming in het buitenland protection a l’étranger Marten Bouma Internationale Registratie – Modellen Verenigd Koninkrijk treedt toe Per 13 juni 2018 is het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland toegetreden to...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 2

BMM Verenigingsnieuws
Interview | Agenda | Ledenmutaties

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM het interview – Gino van Roeyen De BMM Vereniging kent meer dan 660 leden, maar hoe goed kent u uw medeleden eigenlijk ...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 1

Inhoud 2018 / 1

BMM Bulletin BMM Bulletin• Bulletin BMM Tijdschrift op het gebied van Merken- en Modellenrecht • ­Vierenveertigste jaargang, nummer 1, voorjaar 2018 • Magazine dans le domaine des droit des marques et mode
PDF
BMM Bulletin 2018 / 1

Redactioneel
Nevenvorderingen

redactioneel de la rédaction Nevenvorderingen Goede bescherming van merken en modellen betekent dat je als houder kunt tegengaan dat anderen je merk of model gebruiken. Het geeft dus een exclusief verbodsrecht. In elke sommatiebrief, of die nu g...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 1

Artikel
Nevenvorderingen

Nevenvorderingen Hannes Abraham Advocaat bij NautaDutilh in Brussel België kent al geruime tijd vóór de Handhavingsrichtlijn zogenaamde ‘nevenvorderingen’. Niet alle nevenvorderingen stonden evenwel onder dezelfde voorwaarden open voor alle houd...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 1

Artikel
Spoedeisend belang van nevenvorderingen bij een IE-inbreuk

Spoedeisend belang van Timme Geerlof en Shaharzaad Said Beiden advocaat bij Windt Le Grand Leeuwenburgh in Rotterdam nevenvorderingen bij een IE-inbreuk In een inbreukprocedure staat doorgaans de verbodsvordering jegens de vermeende inbreukmake...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 1

Artikel
Recht op informatie bij IE-inbreuken vanuit Belgisch perspectief

Jeroen Muyldermans Advocaat bij Altius, balie Brussel Recht op informatie bij IE-inbreuken vanuit Belgisch perspectief Houders van IE-rechten moeten de mogelijkheid hebben om hun exclusieve rechten op adequate wijze af te dwingen. Dit vereist dat...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 1

Artikel
Nevenvordering: informatieverschaffing omtrent de inbreuk op het Benelux merk- en modelrecht

Benjamin van Kessel Advocaat en werkzaam bij Nineyards Law Nevenvordering: informatieverschaffing omtrent de inbreuk op het Benelux merk- en modelrecht Een van de standaard nevenvorderingen bij inbreuk op een Benelux merk- en modelrecht betreft d...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 1

Artikel
Het rechterlijk publicatiebevel bij inbreuken op merken, tekeningen en modellen naar Belgisch recht

Véronique Pede en Jozefien Vanherpe Beiden advocaat bij CAPE IP Law Het rechterlijk publicatiebevel bij inbreuken op merken, tekeningen en modellen naar Belgisch recht1 Deze bijdrage behandelt de vraag hoe Belgische rechters omgaan met een verzoek...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 1

Artikel
De rectificatie als nevenvordering in Nederlandse procedures

Marjolein Driessen Advocaatpartner bij Legaltree in Rotterdam De rectificatie als nevenvordering in Nederlandse procedures Verreweg de meeste zaken waarin een rectificatie wordt gevorderd, spelen zich af binnen het mediarecht. Denk aan onjuiste o...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 1

Artikel
Terugroeping, definitieve verwijdering en vernietiging van inbreukmakende goederen vanuit Belgisch perspectief

Paul Maeyaert1 Advocaat Altius Terugroeping, definitieve verwijdering en vernietiging van inbreukmakende goederen vanuit Belgisch perspectief I. Inleiding 1. Op 29 april 2004 keurde het Europees Parlement en de Raad de Richtlijn 200448EG betreffe...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 1

Artikel
Herijking van de rol van de accountant bij de opgaveverplichting

Paul Tjiam1 Advocaat bij Simmons Simmons LLP in Amsterdam Herijking van de rol van de accountant bij de opgaveverplichting 1. Inleiding In inbreukzaken zal de eisende partij voor de ­bepaling van de gelopen schade en het identificeren van de dis...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 1

Rubriek
Onder de hamer

BMM Bulletin onder de hamer affaires pendantes Florence Verhoestraete ZAKEN INGELEID VOOR HET HOF VAN JUSTITIE EU Prejudiciële vragen Zaak Oy Hartwall Ab – C-57817 Verwijzende rechter Te interpreteren bepaling Prejudiciële vraag Korkein hal...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 1

Rubriek
Opmerkelijk of merkwaardig

BMM Bulletin opmerkelijk of merkwaardig remarquable Yvonne Noorlander Het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom BBIE publiceert naast merkinschrijvingen in het register regelmatig Benelux-depots waarvan de inschrijving geheel of gedeelte...
BMM Bulletin 2018 / 1

Rubriek
Bescherming in het buitenland

PDF
BMM Bulletin 2018 / 1

BMM Verenigingsnieuws
Interview | BBMM geslaagden | Ledenmutaties

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM het interview – Bas Kist 1.  Hoe bent u in de merken- enof modellenwereld beland Na mijn rechtenstudie ben ik gaan wer...
PDF
BMM Bulletin 2017 / 3

Redactioneel
Fenêtre sur Cours

redactioneel de la rédaction Fenêtre sur Cours De oplettende lezer weet het inmiddels: het derde BMM Bulletin van het jaar bevat het Fenêtre sur Cours, een bespreking van een heel jaar merken- en modellenrechtspraak door redacteuren van het BMM ...