of filter op
796 artikelen gevonden.
PDF
BMM Bulletin 2018 / 2

Artikel
Geldigheid Benelux- en Uniemerken: een territoriale hindernis?

Derya Ada Advocaat bij Kneppelhout Korthals in Rotterdam Geldigheid Benelux- en Uniemerken: een territoriale hindernis In het merkenrecht speelt territorialiteit een belangrijke rol. Een merk is immers territoriaal van karakter merkinschrijvingen...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 2

Artikel
Conversie van het EU-merk

Marten Bouma1 Merkengemachtigde bij Merkenbureau Bouma in ­ rnhem A Conversie van het EU-merk Wanneer een EU-merk op enig moment het onderspit delft dan is de consequentie dat de bescherming wegvalt voor alle 28 EU-lidstaten. Middels conversie is...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 2

Artikel
De territoriale werking van het merkinbreukverbod: de stand van zaken

Joost Becker Advocaat bij Dirkzwager in Arnhem De territoriale werking van het merkinbreukverbod: de stand van zaken Net als andere intellectuele eigendomsrechten, zijn merkrechten territoriaal begrensd. Een Benelux-merk is geldig en kan worden i...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 2

Artikel
De regels met betrekking tot de internationale bevoegdheid van de rechterlijke instanties inzake merken onder de loep

Olivier Vrins Advocaat bij Altius in Brussel De regels met betrekking tot de internationale bevoegdheid van de rechterlijke instanties inzake merken onder de loep Door de jaren heen is het bevoegdheidsstelsel dat geschillen beheerst inzake intell...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 2

Artikel
The Implications of Brexit for IP Practitioners

Kate O’Rourke The Implications of Brexit for IP Practitioners1 Senior Counsel at Charles Russell Speechlys LLP. I ­mmediate Past President at Chartered Institute of Trade Mark Attorneys. The UK voted to leave the EU in a referendum just over tw...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 2

Rubriek
Onder de hamer

onder de hamer affaires pendantes Florence Verhoestraete ZAKEN INGELEID VOOR HET HOF VAN JUSTITIE 3.  Indien het antwoord op de eerste vraag bevestigend luidt en het antwoord op de tweede vraag ontkennend, kan de disclaimer dan desondanks op enig...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 2

Rubriek
Opmerkelijk of merkwaardig

opmerkelijk of merkwaardig remarquable Bart ten Doeschate Het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom BBIE publiceert naast merkinschrijvingen in het register regelmatig Benelux-depots waarvan de inschrijving geheel of gedeeltelijk werd gewe...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 2

Rubriek
Bescherming in het buitenland

BMM Bulletin bescherming in het buitenland protection a l’étranger Marten Bouma Internationale Registratie – Modellen Verenigd Koninkrijk treedt toe Per 13 juni 2018 is het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland toegetreden to...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 2

BMM Verenigingsnieuws
Interview | Agenda | Ledenmutaties

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM het interview – Gino van Roeyen De BMM Vereniging kent meer dan 660 leden, maar hoe goed kent u uw medeleden eigenlijk ...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 1

Inhoud 2018 / 1

BMM Bulletin BMM Bulletin• Bulletin BMM Tijdschrift op het gebied van Merken- en Modellenrecht • ­Vierenveertigste jaargang, nummer 1, voorjaar 2018 • Magazine dans le domaine des droit des marques et mode
PDF
BMM Bulletin 2018 / 1

Redactioneel
Nevenvorderingen

redactioneel de la rédaction Nevenvorderingen Goede bescherming van merken en modellen betekent dat je als houder kunt tegengaan dat anderen je merk of model gebruiken. Het geeft dus een exclusief verbodsrecht. In elke sommatiebrief, of die nu g...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 1

Artikel
Nevenvorderingen

Nevenvorderingen Hannes Abraham Advocaat bij NautaDutilh in Brussel België kent al geruime tijd vóór de Handhavingsrichtlijn zogenaamde ‘nevenvorderingen’. Niet alle nevenvorderingen stonden evenwel onder dezelfde voorwaarden open voor alle houd...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 1

Artikel
Spoedeisend belang van nevenvorderingen bij een IE-inbreuk

Spoedeisend belang van Timme Geerlof en Shaharzaad Said Beiden advocaat bij Windt Le Grand Leeuwenburgh in Rotterdam nevenvorderingen bij een IE-inbreuk In een inbreukprocedure staat doorgaans de verbodsvordering jegens de vermeende inbreukmake...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 1

Artikel
Recht op informatie bij IE-inbreuken vanuit Belgisch perspectief

Jeroen Muyldermans Advocaat bij Altius, balie Brussel Recht op informatie bij IE-inbreuken vanuit Belgisch perspectief Houders van IE-rechten moeten de mogelijkheid hebben om hun exclusieve rechten op adequate wijze af te dwingen. Dit vereist dat...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 1

Artikel
Nevenvordering: informatieverschaffing omtrent de inbreuk op het Benelux merk- en modelrecht

Benjamin van Kessel Advocaat en werkzaam bij Nineyards Law Nevenvordering: informatieverschaffing omtrent de inbreuk op het Benelux merk- en modelrecht Een van de standaard nevenvorderingen bij inbreuk op een Benelux merk- en modelrecht betreft d...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 1

Artikel
Het rechterlijk publicatiebevel bij inbreuken op merken, tekeningen en modellen naar Belgisch recht

Véronique Pede en Jozefien Vanherpe Beiden advocaat bij CAPE IP Law Het rechterlijk publicatiebevel bij inbreuken op merken, tekeningen en modellen naar Belgisch recht1 Deze bijdrage behandelt de vraag hoe Belgische rechters omgaan met een verzoek...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 1

Artikel
De rectificatie als nevenvordering in Nederlandse procedures

Marjolein Driessen Advocaatpartner bij Legaltree in Rotterdam De rectificatie als nevenvordering in Nederlandse procedures Verreweg de meeste zaken waarin een rectificatie wordt gevorderd, spelen zich af binnen het mediarecht. Denk aan onjuiste o...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 1

Artikel
Terugroeping, definitieve verwijdering en vernietiging van inbreukmakende goederen vanuit Belgisch perspectief

Paul Maeyaert1 Advocaat Altius Terugroeping, definitieve verwijdering en vernietiging van inbreukmakende goederen vanuit Belgisch perspectief I. Inleiding 1. Op 29 april 2004 keurde het Europees Parlement en de Raad de Richtlijn 200448EG betreffe...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 1

Artikel
Herijking van de rol van de accountant bij de opgaveverplichting

Paul Tjiam1 Advocaat bij Simmons Simmons LLP in Amsterdam Herijking van de rol van de accountant bij de opgaveverplichting 1. Inleiding In inbreukzaken zal de eisende partij voor de ­bepaling van de gelopen schade en het identificeren van de dis...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 1

Rubriek
Onder de hamer

BMM Bulletin onder de hamer affaires pendantes Florence Verhoestraete ZAKEN INGELEID VOOR HET HOF VAN JUSTITIE EU Prejudiciële vragen Zaak Oy Hartwall Ab – C-57817 Verwijzende rechter Te interpreteren bepaling Prejudiciële vraag Korkein hal...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 1

Rubriek
Opmerkelijk of merkwaardig

BMM Bulletin opmerkelijk of merkwaardig remarquable Yvonne Noorlander Het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom BBIE publiceert naast merkinschrijvingen in het register regelmatig Benelux-depots waarvan de inschrijving geheel of gedeelte...
BMM Bulletin 2018 / 1

Rubriek
Bescherming in het buitenland

PDF
BMM Bulletin 2018 / 1

BMM Verenigingsnieuws
Interview | BBMM geslaagden | Ledenmutaties

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM het interview – Bas Kist 1.  Hoe bent u in de merken- enof modellenwereld beland Na mijn rechtenstudie ben ik gaan wer...
PDF
BMM Bulletin 2017 / 3

Redactioneel
Fenêtre sur Cours

redactioneel de la rédaction Fenêtre sur Cours De oplettende lezer weet het inmiddels: het derde BMM Bulletin van het jaar bevat het Fenêtre sur Cours, een bespreking van een heel jaar merken- en modellenrechtspraak door redacteuren van het BMM ...
PDF
BMM Bulletin 2017 / 3

Artikel
Wat IEdereen moet weten over het afgelopen jaar

BMM Bulletin Fenêtre sur Cours Josine van den Berg, Marten Bouma, Marjolein Driessen, Carina Gommers, Maarten Haak, Laurens Kamp, Florence Verhoestraete, Olivier Vrins Wat IEdereen moet weten over het afgelopen jaar Des décisions qui ont MARQU
PDF
BMM Bulletin 2017 / 3

Rubriek
Onder de hamer

onder de hamer affaires pendantes Florence Verhoestraete ZAKEN INGELEID VOOR HET HOF VAN JUSTITIE Prejudiciële vragen Mitsubishi Shoji Kaisha Ltd., Mitsubishi Caterpillar Forklift Europe BV Duma Forklifts NV, G.S. International BVBA – Zaak C-...
PDF
BMM Bulletin 2017 / 3

Rubriek
Opmerkelijk of merkwaardig

BMM Bulletin opmerkelijk of merkwaardig remarquable Yvonne Noorlander Het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom BBIE publiceert naast merkinschrijvingen in het register regelmatig Benelux depots waarvan de inschrijving geheel of gedeelte...
PDF
BMM Bulletin 2017 / 3

Rubriek
Bescherming in het buitenland

BMM Bulletin bescherming in het buitenland protection a l’étranger Marten Bouma Internationale Registratie Toetreders 99 en 100 Thailand en Indonesië treden toe tot het Madrid Protocol. Met ingang van 7 november 2017 treedt het Protocol voor Tha...
PDF
BMM Bulletin 2017 / 3

BMM verenigingsnieuws
Interview | Agenda | Ledenmutaties

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM het interview – Willem Leppink De BMM Vereniging kent meer dan 660 leden, maar hoe goed kent u uw medeleden eigenlijk ...
BMM Bulletin 2017 / 3

Inhoud 2017 / 3

PDF
BMM Bulletin 2017 / 2

Redactioneel
Merken en gereguleerde markten

redactioneel de la rédaction Merken en gereguleerde markten Een groeiend aantal sectoren wordt geconfronteerd met specifieke overheidsregulering ter bescherming van de gezondheid van de consument. De nieuwe en steeds complexere regels hebben ook...
PDF
BMM Bulletin 2017 / 2

Artikel
The New Intellectual Property of Health: Can IP be Used to Save Lives?

The New Intellectual Property Alberto Alemanno and Enrico Bonadio Professor at HEC Paris resp. Senior Lecturer at City ­University of London of Health1: Can IP be Used to Save Lives The New Intellectual Property of Health provides the first leg...
PDF
BMM Bulletin 2017 / 2

Artikel
Claimcultuur: over levensmiddelenrecht en merken

Sarah Arayess1 Advertising en Health, Beauty Food Advocaat bij Hoogenraad Haak advertising IP advocaten Claimcultuur: over levensmiddelenrecht en merken Het levensmiddelenrecht is een complex rechtsgebied dat sinds een aantal jaar enorm in de s...
PDF
BMM Bulletin 2017 / 2

Artikel
Merken voor geneesmiddelen: een praktische bijsluiter

Marloes Meddens-Bakker Advocaat bij The Law Factor Merken voor geneesmiddelen: een praktische bijsluiter De markt van geneesmiddelen is streng gereguleerd. De betreffende wet- en regelgeving en de hieruit voortvloeiende beleidsdocumenten raken oo...
PDF
BMM Bulletin 2017 / 2

Artikel
The Tobacco Product Directive and its impact on Trademark law

Elena Bertolotto Advocaat bij Altius The Tobacco Product Directive and its impact on Trademark law Stricter labelling and packaging requirements, mandatory pictorial health warnings on each side of tobacco packets, prohibition of any promotional ...
PDF
BMM Bulletin 2017 / 2

Artikel
Het collectieve merk: het fundament voor keurmerken

Sylvia de Hoop Het collectieve merk: het fundament voor keurmerken1 Om zijn producten te onderscheiden van die van een ander bedrijf gebruikt een producent veelal een merk. Een merk kan bij de consument associaties oproepen ten aanzien van bijvo...
PDF
BMM Bulletin 2017 / 2

Rubriek
Onder de hamer

onder de hamer affaires pendantes Florence Verhoestraete ZAKEN INGELEID VOOR HET HOF VAN JUSTITIE Prejudiciële vragen Junek Europ-Vertrieb GmbH Lohmann Rauscher International GmbH Co. KG – Zaak C-64216 Verwijzende rechter Te interpreteren ...
PDF
BMM Bulletin 2017 / 2

Rubriek
Opmerkelijk of merkwaardig

BMM Bulletin opmerkelijk of merkwaardig remarquable Yvonne Noorlander Het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom BBIE publiceert naast merkinschrijvingen in het register regelmatig Benelux depots waarvan de inschrijving geheel of gedeelte...
PDF
BMM Bulletin 2017 / 2

Rubriek
Bescherming in het buitenland

BMM Bulletin bescherming in het buitenland protection a l’étranger Marten Bouma USA Slogan “Let’s Make America Great Again” is niet alleen een politieke slogan, die Donald Trump voor het eerst gebruikte op 7 november 2012, Make America Great Aga...
PDF
BMM Bulletin 2017 / 2

BMM Verenigingsnieuws
Interview | Agenda | Ledenmutaties

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM het interview – Simone Pelkmans De BMM Vereniging kent meer dan 660 leden, maar hoe goed kent u uw mede leden eigenlij...
BMM Bulletin 2017 / 2

Inhoud 2017 / 2

PDF
BMM Bulletin 2017 / 1

Redactioneel
Franchiserecht

redactioneel de la rédaction Franchiserecht Wie aan merkenrecht denkt, zal niet direct de link met franchise leggen. Dit is ook wel te verklaren, nu franchise niet zozeer is ontstaan uit de behoefte om een merk te licentiëren, maar vooral uit de...
PDF
BMM Bulletin 2017 / 1

Artikel
Franchiserecht; een merkwaardig rechtsgebied

Bert-Jan van den Akker1 Advocaat bij DOEN Legal Franchiserecht een merkwaardig rechtsgebied Merkenrecht en franchiserecht zijn sterk met elkaar verweven. Merken worden niet alleen gekoesterd door merkeigenaren, maar ook door franchisenemers, die ...
PDF
BMM Bulletin 2017 / 1

Artikel
De Nederlandse Franchise Code en Wet Acquisitiefraude - waarheen leidt de weg?

Jan-Willem Kolenbrander Franchiseadvocaat bij De Clercq Advocaten Notariaat De Nederlandse Franchise Code en Wet Acquisitiefraude – waarheen leidt de weg Franchise is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de Nederlandse ­winkelstraten. Franchi...
PDF
BMM Bulletin 2017 / 1

Artikel
Het merk: essentieel onderdeel van een franchiseovereenkomst of bewijs van eenverkoopsconcessie in het Belgische recht?

David Diris, MA Advocaat bij Kocks Partners te Brussel Het merk: essentieel onderdeel van een franchiseovereenkomst of bewijs van een verkoopsconcessie in het Belgische recht Tot op heden bestaat er ook in het Belgisch recht nog steeds geen wett...
PDF
BMM Bulletin 2017 / 1

Rubriek
Onder de hamer

onder de hamer affaires pendantes Florence Verhoestraete ZAKEN INGELEID VOOR HET HOF VAN JUSTITIE Prejudiciële vragen Acacia Srl Fallimento Pneusgarda Srl, Audi AG – Zaak C-39716 Verwijzende rechter Te interpreteren bepaling Prejudiciële vraa...
PDF
BMM Bulletin 2017 / 1

Rubriek
Opmerkelijk of merkwaardig

BMM Bulletin opmerkelijk of merkwaardig remarquable Yvonne Noorlander Het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom BBIE publiceert naast merkinschrijvingen in het register regelmatig Benelux depots waarvan de inschrijving geheel of gedeelte...
PDF
BMM Bulletin 2017 / 1

Rubriek
Bescherming in het buitenland

BMM Bulletin bescherming in het buitenland protection a l’étranger Marten Bouma Internationale Registratie Verwachte toetreders Hoewel er nog geen precieze data worden genoemd, zijn er enkele landen waarvan naar verluidt binnen 2 jaar toetreding...