of filter op
855 artikelen gevonden.
PDF
BMM Bulletin 2023 / 1

Rubriek
Bescherming in het buitenland | Protection à l'étranger

1/2023 BMM Bulletin jaargang 49 66 bescherming in het buitenland protection à l’étranger BMM Bulletin Internationale Registratie – Merken Nieuwe toetreders: Belize en Mauritius Per 24 februari 2023 is Belize toegetreden tot het Protocol va...
PDF
BMM Bulletin 2023 / 1

BMM Verenigingsnieuws
Interview - Tom Heremans

69 BMM b u l l e t i n Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht (BMM) Association Benelux pour le droit des marques et modèles (BMM) het interview - XXX De BMM Vereniging kent meer dan 700 leden, maar hoe goed kent u elkaar eigenlijk...
PDF
BMM Bulletin 2023 / 1

BMM Verenigingsnieuws
Ledenmutaties

71 BMM b u l l e t i n Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht (BMM) Association benelux pour le droit des marques et modèles (BMM) nieuwe leden Mevr. (Anouk) A.A.S. Boer Registreermijnmerk B.V. Toermalijnstraat 9A 1812 RL Alkmaar...
PDF
BMM Bulletin 2022 / 3

Inhoudsopgave
Inhoud 2022/3

BMM Bulletin inhoud contenu BMM Bulletin• Bulletin BMM Tijdschrift op het gebied van Merken- en Modellenrecht • Achtenveertigste jaargang, nummer 3, winter 2022 • Magazine dans le domaine des droit des marques et modèles • 48 année, numéro 3...
PDF
BMM Bulletin 2022 / 3

Redactioneel | De la rédaction
Fenêtre sur Cours

redactioneel de la rédaction 3/2022 BMM Bulletin jaargang 48 101 Beste BMM-leden, De Kroniek (het Fenêtre sur Cours) is vergelijkbaar met de wintercollectie van een modeontwerper: ruim voordat de zomerhitte haar intreden doet, wordt al g...
PDF
BMM Bulletin 2022 / 3

Fenêtre sur Cours

3/2022 BMM Bulletin jaargang 48 102 BMM Fenêtre sur Cours Bulletin Joost Becker, Sarah van den Brande, Bart ten Doeschate, Marjolein Driessen, Carina Gommers, Camille Janssen, Elise Menkhorst, Maarten Rijks, Sabin Tigu, Florence Verhoestraet...
PDF
BMM Bulletin 2022 / 3

Winnende scriptie | Thèse gagnante
Het beeld van de consument als toetssteen in het merkenrecht

3/2022 BMM Bulletin jaargang 48 152 BMM Bulletin Winnende scriptie Thèse gagnante Elk jaar wordt de BMM Student Award toegekend voor een scriptie en/of artikel van een student van universiteit of hogeschool over het recht inzake merken, mode...
PDF
BMM Bulletin 2022 / 3

Rubriek
Onder de hamer | Affaires pendantes

3/2022 BMM Bulletin jaargang 48 158 onder de hamer affaires pendantes BMM Bulletin Moeten artikel 9, lid 2, en artikel 9, lid 3, onder a), van verordening 2017/1001 aldus worden uitgelegd dat een element voor de bevestiging van een merk da...
PDF
BMM Bulletin 2022 / 3

Rubriek
Bescherming in het buitenland | Protection à l'étranger

3/2022 BMM Bulletin jaargang 48 160 bescherming in het buitenland protection à l’étranger BMM Bulletin Zambia Nieuwe Merkenwet Zambia heeft een nieuwe Merkenwet gepubliceerd, The Trademarks Act 2022. Als deze wet wordt ingevoerd dan breng...
PDF
BMM Bulletin 2022 / 3

BMM Verenigingsnieuws
Interview - Johan Dedeckel

162 Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht (BMM) Association Benelux pour le droit des marques et modèles (BMM) BMM b u l l e t i n De BMM Vereniging kent meer dan 700 leden, maar hoe goed kent u elkaar eigenlijk? In deze Rubriek t...
PDF
BMM Bulletin 2022 / 3

BMM Verenigingsnieuws
Ledenmutaties

164 Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht (BMM) Association benelux pour le droit des marques et modèles (BMM) BMM b u l l e t i n nieuwe leden Mevr. (Annum) A. Ahmad Leeway James Wattstraat 100 1097 DM Amsterdam Mevr. (Carlijn...
PDF
BMM Bulletin 2022 / 2

Artikel
De tienerjaren van influencer-marketing

Charlotte Meindersma Jurist bij Charlotte’s Law in Den Haag De tienerjaren van influencer-marketing Influencer-marketing is lekker aan het puberen. Het is nu zo’n 15 jaar oud, waarmee het de kinder­ schoenen wel ontgroeid is, maar ook nog zeker d...
PDF
BMM Bulletin 2022 / 2

Inhoudsopgave
Inhoud 2022/2

BMM Bulletin BMM Bulletin• Bulletin BMM Tijdschrift op het gebied van Merken- en Modellenrecht • ­ Achtenveertigste jaargang, nummer 2, zomer 2022 • Magazine ­ dans le domaine des droit des marques et modèles • 48 année, numéro 2, été 2022 Het BMM...
PDF
BMM Bulletin 2022 / 2

Redactioneel
Internet en merk I Marques et internet

redactioneel de la rédaction Merk en internet Elk jaar vlak voor de start van de zomervakantie verschijnt nummer twee van het BMM Bulletin. Dit keer heeft de redactie gekozen voor het thema ‘Merk en internet’. Daar kun je alle kanten mee op. En da...
PDF
BMM Bulletin 2022 / 2

Artikel
From the offline world to the online world: Diversification of uses likely to infringe trade mark rights. An overview of recent Belgian case law

Sophie Lens Lawyer at Altius in Brussels From the offline world to the online world: Diversification of uses likely to infringe trade mark rights. An overview of recent Belgian case law Although the concept of the Internet network of networks dat...
PDF
BMM Bulletin 2022 / 2

Artikel
Platformaansprakelijkheid in het Benelux-merkenrecht

Margot van Gerwen Advocaat bij TaylorWessing in Eindhoven Platformaansprakelijkheid in het Benelux-­merkenrecht Op auteursrechtelijk vlak zijn er de afgelopen jaren veel ontwikkelingen geweest in relatie tot de tussenpersonen, onder meer door de ...
PDF
BMM Bulletin 2022 / 2

Artikel
Internationale bevoegdheid in merkenzaken – overwegingen voor het aanpakken van online merkinbreuk

Manon Rieger-Jansen Advocaat en partner bij Bird Bird in Den Haag Internationale bevoegdheid In merkenzaken – overwegingen voor het aanpakken van online merkinbreuk Als gevolg van de COVID19-pandemie heeft het gebruik van het internet een grote ...
PDF
BMM Bulletin 2022 / 2

Artikel
NFT’s: van optie naar adoptie

Wouter Dammers en Wessel van Mook Advocaten bij LAWFOX Advocaten te Tilburg NFT’s: van optie naar adoptie Non-fungible tokens NFT’s zijn booming. Maar wat maakt een NFT zo interessant voor merkhouders In dit stuk geven wij een korte beschouwing v...
PDF
BMM Bulletin 2022 / 2

Artikel
Domeinnaamgeschillen: een praktische handleiding

Willem Leppink en Michelle Roosma Advocaat en merkengemachtigde bij Ploum in Rotterdam Domeinnaamgeschillen: een praktische handleiding In het nog altijd groeiende digitale tijdperk krijgen domeinnamen een steeds groter belang.1 Hoewel al jaren g...
PDF
BMM Bulletin 2022 / 2

Interview
Erik Wilbers, directeur van het WIPO Arbitration and Mediation Center in Genève

Interview met Erik Wilbers Directeur van het WIPO Arbitration and Mediation Center in Genève, Zwitserland Wat houdt uw functie bij het WIPO in Als directeur van het WIPO Arbitration and M ­ ediation Center ben ik eindverantwoordelijk voor de gesch...
PDF
BMM Bulletin 2022 / 2

Artikel
Gedachten bij gelegenheid van vijftig jaar BBIE

BMM Bulletin 50 jaar BBIE 50 ans OBPI Gedachten bij gelegenheid van vijftig jaar BBIE Het is bijzonder voor mij om bij het 50-jarig bestaan van het BBIE stil te staan. Dit jubileum valt namelijk vrijwel samen met mijn 50-jarig bestaan als advoca...
PDF
BMM Bulletin 2022 / 2

Rubriek
Onder de hamer

BMM onder de hamer affaires pendantes Bulletin Florence Verhoestraete ZAKEN INGELEID VOOR HET HOF VAN JUSTITIE Prejudiciële vragen Beverage City Lifestyle GmbH e.a.Advance Magazine ­Publishers, Inc. – Zaak C
PDF
BMM Bulletin 2022 / 2

Rubriek
Bescherming in het buitenland

bescherming in het buitenland protection à l’étranger Marten Bouma Internationale Registratie – ­Modellen Marokko Marokko is toegetreden tot de Geneva Act van de Overeenkomst van Den Haag, ook wel de 1999 Act genoemd. Dit brengt het totaal aantal...
PDF
BMM Bulletin 2022 / 2

Artikel
In memoriam Paul Steinhauser

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM In memoriam Paul Steinhauser Recent bereikte ons het bijzonder trieste bericht dat BMM-erelid Paul Steinhauser op 21 me...
PDF
BMM Bulletin 2022 / 2

BMM Verenigingsnieuws
Interview - Marlies Wiegerinck

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association Benelux pour le droit des marques et modèles BMM het interview - Marlies Wiegerinck De BMM Vereniging kent meer dan 700 leden, maar hoe goed kent u elkaar eigenlijk In ...
PDF
BMM Bulletin 2022 / 2

BMM Verenigingsnieuws
Nieuwe leden I Mutaties

BMM bulletin nieuwe leden Mevr. Nadiya N. Disveld BRight Advocaten Sophiastraat 34 4811 EM Breda Dhr. Stijn S. Kits Corsearch B.V. Naritaweg 116 1043 CA Amsterdam Mevr. Melinda M. van Os Merk-Echt B.V. Keizerstraat 7 4811 HL Breda Mevr. Alessandra...
PDF
BMM Bulletin 2022 / 1

Artikel
Merkrechten, licenties, zekerheden en faillissement

Maartje ter Horst Advocaat en curator bij Dirkzwager Legal Tax te Nijmegen Merkrechten, licenties, zekerheden en faillissement Bij veel bedrijven bestaan de activa niet alleen uit inventaris, voorraden, onroerend goed of debiteuren maar mede uit...
PDF
BMM Bulletin 2022 / 1

Inhoud 2022/1

BMM Bulletin BMM Bulletin• Bulletin BMM Tijdschrift op het gebied van Merken- en Modellenrecht • ­ Achtenveertigste jaargang, nummer 1, voorjaar 2022 • Magazine ­ dans le domaine des droit des marques et modèles • 48 année, numéro 1, printemps 202...
PDF
BMM Bulletin 2022 / 1

Redactioneel
Faillisement, La faillite

redactioneel de la rédaction Faillissement In Nederland en België is, ondanks de coronacrisis, het aantal faillissementen nog steeds vrij stabiel. Voor veel bedrijven zijn merken en modellen, en de exploitatie daarvan, wel de kurk waarop men drijf...
PDF
BMM Bulletin 2022 / 1

Artikel
Het maximaliseren van de waarde van merkenportfolio’s door het creëren van een zo sterk mogelijke registerpositie: een aantal tips & tricks

Lenneke van Gaal IE-jurist Het maximaliseren van de waarde van merkenportfolio’s door het creëren van een zo sterk mogelijke registerpositie: een aantal tips tricks 22021 BMM Bulletin jaargang 48 Al in 1997 merkte advocaat-generaal Jacobs in d...
PDF
BMM Bulletin 2022 / 1

Artikel
Registerwijsheden voor merken en modellen

Dick van Engelen Bijzonder hoogleraar Intellectuele Eigendom, Proces- en Transactiepraktijk, Universiteit Maastricht en advocaat bij Ventoux Advocaten te Utrecht Registerwijsheden voor merken en modellen De regel dat de inschrijving van een over...
PDF
BMM Bulletin 2022 / 1

Artikel
Modellen en faillissement

Lorena van den Berg en Joost Becker Advocaten bij Dirkzwager Legal Tax te Arnhem Modellen en faillissement Welke rechtsgevolgen kan een faillissement voor modelrechten hebben In deze bijdrage werpen wij ­ ieromtrent – op hoofdlijnen – enkele vra...
PDF
BMM Bulletin 2022 / 1

Artikel
Het lot van merken, modellen en licentieovereenkomsten bij faillissement onder Belgisch recht

Tanguy de Haan Advocaat bij NautaDutilh te Brussel Het lot van merken, modellen en licentieovereenkomsten bij faillissement onder Belgisch recht 1.  Inleidende beschouwingen 1.1 Intellectuele-eigendomsrechten: beschermde goederen met economische ...
PDF
BMM Bulletin 2022 / 1

Artikel
50 jaar BBIE. Van industrie naar het Bureau...

50 jaar BBIE 50 ans BBIE Van industrie naar het Bureau
PDF
BMM Bulletin 2022 / 1

Rubriek
Onder de hamer

onder de hamer affaires pendantes Florence Verhoestraete ZAKEN INGELEID VOOR HET HOF VAN JUSTITIE Prejudiciële vragen VW, Legea S.r.lSW, CQ, ET, VW, Legea S.r.l. – Zaak C-68621 Verwijzende rechter Corte Suprema di cassazione Te interpreteren b...
PDF
BMM Bulletin 2022 / 1

Rubriek
Bescherming in het buitenland

BMM bescherming in het buitenland protection a l’étranger Bulletin Marten Bouma Internationale Registratie – ­Merken Nieuwe toetreders: Jamaica, Chili en Kaapverdië Per 27 maart 2022 is Jamaica toegetreden tot het Protocol van Madrid. Per 4 ju...
PDF
BMM Bulletin 2022 / 1

Verenigingsnieuws
Interview - Jeroen Cornelis

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM het interview - Jeroen Cornelis De Beneluxvereniging voor Merken- en Modellen­ echt kent meer dan 700 leden, maar r hoe...
PDF
BMM Bulletin 2022 / 1

Verenigingsnieuws
Ledenmutaties

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM nieuwe leden Mevr Alissa A. Gondoin Burggravenlaan 220 2313 JB Leiden Mevr. Clarissa C.A. Abengade Vries Tenaris Conn...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 3

Fenêtre sur Cours

BMM Bulletin BMM Bulletin• Bulletin BMM Tijdschrift op het gebied van Merken- en Modellenrecht • ­ Zevenenveertigste jaargang, nummer 3, najaar 2021 • Magazine ­ dans le domaine des droit des marques et modèles • 47 année, numéro 3, hiver 2021 Het...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 3

Redactioneel
Fenêtre sur Cours

redactioneel de la rédaction Fenêtre sur Cours Beste lezer, Het is weer die tijd van het jaar: de ­ laderen zijn van de bomen gevallen, b de dagen zijn grijs en donker en de hemel lijkt buiten in een koud grijs tapijt te zijn veranderd. Dat beteke...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 3

Fenêtre sur Cours

BMM Fenêtre sur Cours Bulletin Joost Becker, Sarah van den Brande, Bart ten Doeschate, Marjolein Driessen, Lenneke van Gaal, Carina Gommers, C ­ amille ­anssen, Elise Menkhorst, Maarten Rijks, Sabin Tigu, Landine Varela, Florence Verhoestraete ...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 3

Rubriek
Bescherming in het buitenland

bescherming in het buitenland protection a l’étranger Marten Bouma Internationale Registratie – ­Merken Verenigde Arabische Emiraten Per 28 december 2021 treden de Verenigde Arabische Emiraten toe tot het Protocol van Madrid. Dit brengt het totaa...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 3

Rubriek
Onder de hamer

BMM onder de hamer affaires pendantes Bulletin Florence Verhoestraete ZAKEN INGELEID VOOR HET HOF VAN JUSTITIE Prejudiciële vragen Maakt een dergelijke expediteur gebruik van het betrokken teken wanneer hijzelf of een economisch verbonden e...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 3

BMM Verenigingsnieuws

BMM bulletin nieuwe leden Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM Dhr. Andreas A. Reygaert Fencer B.V. Esplanade 1, box 5 B-1020 Brussel Mevr. Margo M. Allaerts Baker McK...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 3

BMM Verenigingsnieuws
Interview - Tanquy de Haan

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM het interview - Tanguy de Haan het interview - XXX De BMM Vereniging kent meer dan 700 leden, maar hoe goed kent u elka...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 2

Inhoudsopgave
Inhoud 2021 / 2

BMM Bulletin BMM Bulletin• Bulletin BMM Tijdschrift op het gebied van Merken- en Modellenrecht • ­ Zevenenveertigste jaargang, nummer 2, zomer 2021 • Magazine ­ dans le domaine des droit des marques et modèles • 47 année, numéro 2, été 2021 Het BM...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 2

Redactioneel
The good, the bad and the ugly

redactioneel de la rédaction The good, the bad and the ugly Als wij met de redactie aan het brainstormen zijn over toekomstige edities van het BMM Bulletin, houden ondergetekenden de volgende toets aan: zouden wij zelf artikelen over een bepaald o...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 2

Artikel
Misleidende merken

Peter Blomme Advocaat bij Altius in Brussel Misleidende merken Merken die op zichzelf of door het gebruik dat ervan wordt gemaakt het publiek kunnen misleiden, b ­ ijvoorbeeld over de aard, hoedanigheid of plaats van herkomst van de waren of dien...