of filter op
820 artikelen gevonden.
PDF
BMM Bulletin 2022 / 1

Rubriek
Bescherming in het buitenland

BMM bescherming in het buitenland protection a l’étranger Bulletin Marten Bouma Internationale Registratie – ­Merken Nieuwe toetreders: Jamaica, Chili en Kaapverdië Per 27 maart 2022 is Jamaica toegetreden tot het Protocol van Madrid. Per 4 ju...
PDF
BMM Bulletin 2022 / 1

Verenigingsnieuws
Interview - Jeroen Cornelis

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM het interview - Jeroen Cornelis De Beneluxvereniging voor Merken- en Modellen­ echt kent meer dan 700 leden, maar r hoe...
PDF
BMM Bulletin 2022 / 1

Verenigingsnieuws
Ledenmutaties

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM nieuwe leden Mevr Alissa A. Gondoin Burggravenlaan 220 2313 JB Leiden Mevr. Clarissa C.A. Abengade Vries Tenaris Conn...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 3

Fenêtre sur Cours

BMM Fenêtre sur Cours Bulletin Joost Becker, Sarah van den Brande, Bart ten Doeschate, Marjolein Driessen, Lenneke van Gaal, Carina Gommers, C ­ amille ­anssen, Elise Menkhorst, Maarten Rijks, Sabin Tigu, Landine Varela, Florence Verhoestraete ...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 3

Rubriek
Onder de hamer

BMM onder de hamer affaires pendantes Bulletin Florence Verhoestraete ZAKEN INGELEID VOOR HET HOF VAN JUSTITIE Prejudiciële vragen Maakt een dergelijke expediteur gebruik van het betrokken teken wanneer hijzelf of een economisch verbonden e...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 3

BMM Verenigingsnieuws
Interview - Tanquy de Haan

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM het interview - Tanguy de Haan het interview - XXX De BMM Vereniging kent meer dan 700 leden, maar hoe goed kent u elka...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 3

Rubriek
Bescherming in het buitenland

bescherming in het buitenland protection a l’étranger Marten Bouma Internationale Registratie – ­Merken Verenigde Arabische Emiraten Per 28 december 2021 treden de Verenigde Arabische Emiraten toe tot het Protocol van Madrid. Dit brengt het totaa...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 3

BMM Verenigingsnieuws

BMM bulletin nieuwe leden Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM Dhr. Andreas A. Reygaert Fencer B.V. Esplanade 1, box 5 B-1020 Brussel Mevr. Margo M. Allaerts Baker McK...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 3

Fenêtre sur Cours

BMM Bulletin BMM Bulletin• Bulletin BMM Tijdschrift op het gebied van Merken- en Modellenrecht • ­ Zevenenveertigste jaargang, nummer 3, najaar 2021 • Magazine ­ dans le domaine des droit des marques et modèles • 47 année, numéro 3, hiver 2021 Het...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 3

Redactioneel
Fenêtre sur Cours

redactioneel de la rédaction Fenêtre sur Cours Beste lezer, Het is weer die tijd van het jaar: de ­ laderen zijn van de bomen gevallen, b de dagen zijn grijs en donker en de hemel lijkt buiten in een koud grijs tapijt te zijn veranderd. Dat beteke...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 2

Inhoudsopgave
Inhoud 2021 / 2

BMM Bulletin BMM Bulletin• Bulletin BMM Tijdschrift op het gebied van Merken- en Modellenrecht • ­ Zevenenveertigste jaargang, nummer 2, zomer 2021 • Magazine ­ dans le domaine des droit des marques et modèles • 47 année, numéro 2, été 2021 Het BM...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 2

Redactioneel
The good, the bad and the ugly

redactioneel de la rédaction The good, the bad and the ugly Als wij met de redactie aan het brainstormen zijn over toekomstige edities van het BMM Bulletin, houden ondergetekenden de volgende toets aan: zouden wij zelf artikelen over een bepaald o...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 2

Artikel
Misleidende merken

Peter Blomme Advocaat bij Altius in Brussel Misleidende merken Merken die op zichzelf of door het gebruik dat ervan wordt gemaakt het publiek kunnen misleiden, b ­ ijvoorbeeld over de aard, hoedanigheid of plaats van herkomst van de waren of dien...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 2

Artikel
‘Too bad(?)’ Recent case-law on trade mark applications in bad faith

Meyke Rietveld and Kaat Scheerlinck Lawyers at DLA Piper in Amsterdam and Brussels ‘Too bad’ Recent case-law on trade mark applications in bad faith In 2019 and 2020, the EU Court of Justice published two important judgments which shed a new ligh...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 2

Artikel
Monopoly, Gleissner en Skykick: kwade trouw en de trucs van de depotpraktijk

Bart ten Doeschate IP-counsel bij HEINEKEN Monopoly, Gleissner en Skykick: kwade trouw en de trucs van de depotpraktijk Dit artikel1 gaat in op het leerstuk van de kwade trouw waarbij er geen rechtstreekse betrekking tot een derde bestaat. De ger...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 2

Artikel
Kwade trouw in BOIP-doorhalingsprocedures; eerste ervaringen en praktische overwegingen

Camille Janssen Jurist bij Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom Kwade trouw in BOIP-doorhalings­ procedures eerste ervaringen en praktische overwegingen Sinds1 de aanpassing van het BVIE2 aan de merkenrichtlijn op 1 maart 2019, kan bij B...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 2

Artikel
The ‘public policy or accepted principles of morality’-exclusion in EU trade mark law and practice

Lene Coenen and Arne Weemaes Lawyer at DLA Piper Antwerp, resp. lawyer at Loyens Loeff. Brussels The ‘public policy or accepted principles of morality’-exclusion in EU trade mark law and practice Various commercial companies have been and are in...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 2

Artikel
Merken en modellen in tijden van corona

Lisbeth Depypere Advocaat bij CMS te Brussel Merken en modellen in tijden van corona 2020 zal wellicht voor eeuwig bekend staan als hét jaar van de coronapandemie. De coronapandemie heeft een enorme impact gehad op alle facetten van ons leven, en...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 2

Rubriek
Onder de hamer

BMM onder de hamer affaires pendantes Bulletin Florence Verhoestraete ZAKEN INGELEID VOOR HET HOF VAN JUSTITIE Prejudiciële vragen Leinfelder Uhren München GmbH Co. KGE. Leinfelder GmbH, TL, SW, WL – Zaak C-6221 Bundesgerichtshof Te interpr...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 2

Rubriek
Bescherming in het buitenland

BMM Bulletin bescherming in het buitenland protection a l’étranger Marten Bouma Verenigde Staten van Amerika Trademark Modernization Act of 2020 Op 27 december 2020 is de “Trademark Modernization Act of 2020” TMA aangeno­ men. Door deze wet vera...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 2

BMM Verenigingsnieuws
Interview - Evert van Gelderen

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM het interview - Evert van Gelderen De BMM Vereniging kent meer dan 720 leden, maar hoe goed kent u elkaar eigenlijk In ...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 2

BMM Verenigingsnieuws
Ledenmutaties

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM Merkenbureau Jump Legal heeft per 1 januari 2021 Deponeerjemerk.nl overgenomen. nieuwe leden mutaties Dhr. Mathieu M...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 1

Redactioneel
Bewijs in IE-zaken

redactioneel de la rédaction Bewijs in IE-zaken Hij die stelt, moet bewijzen. Een belangrijk uitgangspunt in merkenrechtelijke en modelrechtelijke procedures in de Benelux. Maar wat kan als overtuigend bewijs dienen in dergelijke procedures Hoe ka...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 1

Artikel
‘Actori incumbit probatio’: ook waar inzake merken en modellen?

Eva De Pauw en Jorn Torenbosch Senior Associate bij Wiggin in Brussel en docent Recht, Innovatie en Technologie aan de Universiteit Utrecht ‘Actori incumbit probatio’: ook waar inzake merken en modellen – De bewijslast in merken- en modellen­ pro...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 1

Artikel
Het Nederlandse Bewijsbeslag in IE-zaken

Wim Maas Partner en advocaat bij Taylor Wessing in Eindhoven Het Nederlandse Bewijsbeslag in IE-zaken Met de komst van de Handhavingsrichtlijn1 in 2006 kreeg de rechthebbende van een intellectueel eigendomsrecht IE de beschikking over een wetteli...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 1

Artikel
Beslag inzake namaak in België: een stand van zaken

Christian Dekoninck en Marie Keup Advocaten bij Taylor Wessing te Brussel Beslag inzake namaak in België: een stand van zaken1 Het beslag inzake namaak heeft een rijk verleden in het Belgisch recht. De octrooiwet van 1854 en de wet op het auteurs...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 1

Artikel
La saisie-contrefaçon en Belgique: etat des lieux

Christian Dekoninck et Marie Keup Avocats auprès de Taylor Wessing à Bruxelles La saisie-contrefaçon en Belgique: etat des lieux La procédure de saisie de contrefaçon a une riche histoire en droit belge. La loi sur les brevets de 1854 et la loi s...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 1

Artikel
De rol van echtheidskenmerken bij vaststelling van IE-inbreuken in counterfeit-zaken

Xavier Koehoorn, Carlos Mendez en Vivianne Vermeulen Juristen bij SNB React in Amsterdam De rol van echtheidskenmerken bij vaststelling van IE-inbreuken in counterfeit-zaken1 Van bitcoin wallets die cryptocurrency stelen in plaats van bewaren, ex...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 1

Artikel
Het i-DEPOT. Een nuttig stuk gereedschap op de bodem van de kist

Camille Janssen en Diter Wuytens Juristen bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom Het i-DEPOT. Een nuttig stuk gereedschap op de bodem van de kist Maar wat onttrokken aan het zicht door alles wat er bovenop ligt1 Het i-DEPOT Naast a...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 1

Artikel
De invloed van feitelijk gebruik

Alexander van Laaren en Tom Brohm Counselmerkengemachtigde en advocaat bij Dentons in Amsterdam De invloed van feitelijk gebruik Voor een goede bescherming van merken en modellen is registratie onvermijdelijk. Registratie is echter geen doel op z...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 1

Artikel
Bewijs van openbaarmaking van een model

Rogier Goos Merken- en modellengemachtigde bij Brandsandpatents in Gent Bewijs van openbaarmaking van een model Gemeenschapsmodellen RCD worden ingeschreven zonder enig administratief voorafgaand onderzoek inzake hun nieuwheid of eigen karakter. ...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 1

Artikel
Bespreking van het proefschrift ‘De Handelsnaamwet onder de loep’

Paul Steinhauser Jurist IE Bespreking van het proefschrift ‘De Handelsnaam­ et onder de loep’ w van Roderick Chalmers Hoynck van Papendrecht Op 20 november 2020 verdedigde Roderick Chalmers dit proefschrift bij de Erasmus Universiteit Rotterdam. ...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 1

Rubriek
Onder de hamer

onder de hamer affaires pendantes Florence Verhoestraete ZAKEN INGELEID VOOR HET HOF VAN JUSTITIE Prejudiciële vragen Acacia SrlBayerische Motoren Werke Aktiengesellschaft – Zaak C-42120 Verwijzende rechter Oberlandesgericht Düsseldorf Te inte...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 1

Rubriek
Bescherming in het buitenland

bescherming in het buitenland protection a l’étranger Marten Bouma Internationale registratie – merken Pakistan Per 24 mei 2021 treedt Pakistan Islamic Republic of Pakistan toe tot het Madrid Protocol. Verenigd Koninkrijk Per 1 januari 2021 geldt...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 1

BMM Verenigingsnieuws
Het interview François Uyttenhove

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM het interview - FrançoisXXX het interview - Uyttenhove De BMM Vereniging kent meer dan 720 leden, maar hoe goed kent u ...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 1

BMM Verenigingsnieuws
Ledenmutaties

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM Merkenbureau Jump Legal heeft per 1 januari 2021 Deponeerjemerk.nl overgenomen. nieuwe leden mutaties Dhr. Hannes H....
PDF
BMM Bulletin 2021 / 1

Inhoud 2021 / 1

BMM Bulletin BMM Bulletin• Bulletin BMM Tijdschrift op het gebied van Merken- en Modellenrecht • ­ Zevenenveertigste jaargang, nummer 1, voorjaar 2021 • M ­ agazine dans le domaine des droit des marques et modèles • 47 année, numéro 1, printemps 2...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 3

Inhoud 2020 / 3

BMM Bulletin BMM Bulletin• Bulletin BMM Tijdschrift op het gebied van Merken- en Modellenrecht • Z ­ esenveertigste jaargang, nummer 3, najaar 2020 • Magazine dans le domaine des droit des marques et modèles • 46 année, numéro 3, hiver 2020 Het BM...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 3

Redactioneel
Fenêtre sur cours

redactioneel de la rédaction Fenêtre sur Cours Voor u ligt de Kroniek het Fenêtre sur Cours van het gerechtelijk jaar 20192020, waarin we weer hebben geprobeerd een overzicht te maken van de uitspraken en beslissingen die u niet zou mogen missen. ...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 3

Artikel
Wat IEdereen moet weten over het afgelopen jaar

BMM Fenêtre sur Cours Bulletin Joost Becker, Sarah van den Brande, Bart ten Doeschate, Marjolein Driessen, Lenneke van Gaal, Carina Gommers, Maarten Rijks, Elise Menkhorst, Sabin Tigu, Landine Varela, Florence Verhoestraete en Olivier Vrins DES D
PDF
BMM Bulletin 2020 / 3

Rubriek
Onder de hamer

BMM onder de hamer affaires pendantes Bulletin Florence Verhoestraete ZAKEN INGELEID VOOR HET HOF VAN JUSTITIE Prejudiciële vragen 4Is voor de beantwoording van de voorgaande vragen van belang of het gaat om een collectief merk onder de GMVo...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 3

Rubriek
Bescherming in het buitenland

bescherming in het buitenland protection a l’étranger Marten Bouma Suriname Internationale Registratie – Modellen Per 10 september 2020 is Suriname toegetreden tot de Geneva Act van de Overeenkomst van Den Haag, ook wel de 1999 Act genoemd. Hierdo...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 3

Verenigingsnieuws
Interview Marlou van de Braak

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM het interview - Marlou van de Braak het interview - XXX De Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht kent meer da...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 3

BMM Verenigingsnieuws
Ledenmutaties

BMM bulletin nieuwe leden Dhr. Alexander A.G. van Holten Corsearch Netherlands Naritaweg 116 1243 CA Amsterdam Mevr. Soha S. Iravany Considine Intellectual Property Maarland Noordzijde 103 3231 CH Brielle Dhr. Tim T. de Klerck Van lersel Luchtman ...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 2

Inhoud 2020 / 2

BMM Bulletin BMM Bulletin• Bulletin BMM Tijdschrift op het gebied van Merken- en Modellenrecht • Z ­ esenveertigste jaargang, nummer 2, zomer 2020 • Magazine dans le domaine des droit des marques et modèles • 46 année, numéro 2, été 2020 Het BMM B...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 2

Redactioneel
Automotive

redactioneel de la rédaction Automotive We doen het niet vaak met de redactie, teruggrijpen naar een reeds behandeld thema. Maar een twintigjarig jubileum van het spraakmakende BMWDeenik-­ arrest van het Hof van Justitie zaak C-6397 konden we niet...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 2

Artikel
BMW/Deenik: 20 ans d’application en Belgique

Amélia Goy, Bernard Vanbrabant, Etienne Kairis Avocats auprès de Liedekerke Wolters Waelbroeck ­Kirkpatrick BMWDeenik: 20 ans d’application en Belgique Par son important arrêt BMW Deenik rendu il y a une vingtaine d’années,1 la Cour de Justice d...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 2

Artikel
Twintig jaar toepassing van BMW/Deenik in België

Amélia Goy, Bernard Vanbrabant en Etienne Kairis Advocaten bij Liedekerke Wolters Waelbroeck Kirkpatrick in Brussel Twintig jaar toepassing van BMWDeenik in België Het Hof van Justitie van de Europese Unie heeft in haar belangrijk BMWDeenik-arres...