of filter op
820 artikelen gevonden.
PDF
BMM Bulletin 2020 / 2

Artikel
Merkgebruik door garagehouders: de koppeling van BMW/Deenik

Arnoud Martens en Willem Leppink Advocaten bij Ploum Rotterdam Law Firm Merkgebruik door garagehouders: de koppeling van BMWDeenik. Een Nederlandse kijk op de Europese rechtspraak en de toepassing in Nederland 1 Inleiding Inmiddels is het meer da...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 2

Artikel
Domeinnaamgeschillen in de automotive-industrie in Nederland

Ady van Nieuwenhuizen en Marieke Koekkoek Advocaat en legal advisor bij Fieldfisher in Amsterdam Domeinnaamgeschillen in de automotive-industrie in Nederland In deze digitale tijden zijn domeinnamen van groot belang voor bedrijven. Veel bedrijven...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 2

Artikel
Domeinnaamgeschillen in de automotive-sector

Diégo Noesen Advocaat bij PETILLION in Brussel Domeinnaamgeschillen in de automotive-sector: wegwijs in verschillende buitengerechtelijke procedures Alternatieve geschillenbeslechting wordt alsmaar meer gebruikt om merkgerelateerde domeinnaam­ es...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 2

Artikel
De reparatieclausule na Cofemel/G-Star

Hidde Koenraad Advocaat bij Boekx Advocaten in Amsterdam De reparatieclausule na CofemelG-Star Het Hof van Justitie van de Europese Unie heeft de werking van de reparatieclausule in het AcaciaPorsche en Audi-arrest1 stevig uitgebreid, door daar o...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 2

Artikel
Doorontwikkeling van vormgeving in de automotive-industrie

Lorena van den Berg en Joost Becker Advocaten bij Dirkzwager legal tax in Arnhem Doorontwikkeling van vormgeving in de automotive-­ndustrie: enkele aspecten i van tangwerking, nietigheid en schaalmodellen Dit artikel bespreekt de modelrechtelijk...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 2

Artikel
Interview met Martijn Lammers, chief of strategy bij Lightyear

Interview met Martijn Lammers, chief of strategy bij Lightyear 1.  Kun je ons iets vertellen over de ontstaans­ geschiedenis van Lightyear ­ 2.  Wat zijn de meest ­interessante eigenschappen van Lightyear One Lightyear is een spin-off van het So...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 2

Artikel
The good, the bad and the priority

Geert Lokhorst Advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek in ­Amsterdam The good, the bad and the priority This article focuses on EU trade marks when they conflict with unregistered signs used in the course of trade. Users of unregistered signs ...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 2

Rubriek
Onder de hamer

onder de hamer affaires pendantes Florence Verhoestraete ZAKEN INGELEID VOOR HET HOF VAN JUSTITIE Zaken ingeleid in het kader van nietigheids­ procedures PC EUIPO – Zaak C-53118 P Houder Uniemerk Aanvrager nietig­ verklaring PJ EUIPO – Zaak...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 2

Rubriek
Bescherming in het buitenland

BMM bescherming in het buitenland protection a l’étranger Bulletin Marten Bouma Internationale Registratie – Modellen Nieuwe toetreders Recente toetreders zijn Israël, Mexico, Samoa, San Marino en Vietnam. Het totale aantal deelnemende landen i...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 2

BMM Verenigingsnieuws
Interview Geert Glas

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM het interview - Geert Glas De BMM Vereniging kent meer dan 660 leden, maar hoe goed kent u uw medeleden eigenlijk In de...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 2

BMM Verenigingsnieuws
Ledenmutaties

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM nieuwe leden mutaties Dhr. Tycho T.A. Adriaans Intellectueeleigendom.nl Savannahweg 17 3542 AW Utrecht Mevr. Annouk ...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 1

Inhoud 2020 / 1

BMM Bulletin BMM Bulletin• Bulletin BMM Tijdschrift op het gebied van Merken- en Modellenrecht • Z ­ esenveertigste jaargang, nummer 1, voorjaar 2020 • Magazine dans le domaine des droit des marques et modèles • 46 année, numéro 1, printemps 2020 ...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 1

Redactioneel
Merken en sport

redactioneel de la rédaction Merken en sport Het is altijd weer lastig voor de redactie om een mooi thema te verzinnen, laat staan een thema dat op het moment van het verschijnen van het bulletin aan de orde van de dag is. Echter, de redactie was ...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 1

Artikel
Een streepje voor? Het decennium van de driestrepenmerken

Landine Varela Advocaat bij Eversheds Sutherland in Rotterdam Een streepje voor Het decennium van de driestrepenmerken Op de valreep van het eerste decennium van deze eeuw wees de Hoge Raad arrest in de zaak Adidas­ Marca.1 Ruim anderhalf jaar ee...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 1

Artikel
Ambush marketing in de sport. Noodzaak en nut van merkenrechtelijke bescherming?

Joost Vynckier Advocaat bij Baker McKenzie in Brussel Ambush marketing in de sport. Noodzaak en nut van merkenrechtelijke bescherming Sponsoring is een onbenoemd contract dat in essentie gericht is op de creatie van een promotionele associatie tu...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 1

Artikel
IE-rechtelijke (s)portretten

Glenn Fredrix en Marjolein Driessen Advocaatvennoot bij Portelio Advocaten in Antwerpen, advocaatpartner bij Legaltree in Rotterdam IE-rechtelijke sportretten De sportwereld is in veel opzichten een lucratieve business. Zeker in de voetbalwereld ...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 1

Artikel
Exploitatie en bescherming van verzilverbare populariteit in het Engelse voetbal

Babette Aalberts en Jan van Vegchel Partner en advocaat c.q. juridisch adviseur bij ABC Legal in Amsterdam Exploitatie en bescherming van verzilverbare populariteit in het Engelse voetbal Wie ware voetbalpassie wil zien, moet aan de overzijde van...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 1

Artikel
Scoren met modelregistratie. Weergave van het model bij nationale en internationale modelregistratie

Ellen Gevers Merkenadviseur en partner bij Knijff Merkenadviseurs in Weesp Scoren met modelregistratie. Weergave van het model bij nationale en internationale modelregistratie Modellenrecht en sport gaan hand in hand en 2020 lijkt voor zowel het ...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 1

Artikel
Rechterlijke bevoegdheid bij schending van persoonlijkheidsrechten van atleten in de EU

Alexander De Bleeckere Advocaat bij ALTIUS in Brussel Rechterlijke bevoegdheid bij schending van persoonlijkheidsrechten van atleten in de EU De persoonlijkheidsaspecten van bekende atleten, zoals hun afbeelding, hun naam en hun stem, kunnen een ...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 1

Artikel
IP Legend: Wim Mak

Nicole van Roon Benelux and European Trade Mark and Design ­ ttorney at Arnold Siedsma in Den Haag A Dit artikel is eerder verschenen in het ECTA Bulletin juni 2019. Ook al wordt elk jaar de prestigieuze Wim Mak-award uitgereikt voor het meest ...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 1

Artikel
Aanvulling Fenêtre sur Cours

Fenêtre sur Cours Maarten Rijks, Sarah van den Brande, Elise Menkhorst, Sabin Tigu, Marjolein Driessen, Joost Becker, Carina Gommers, Florence Verhoestraete, Bart ten Doeschate, Olivier Vrins, Marten Bouma, Bert-Jan van den Akker, Arnout Groen en ...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 1

Rubriek
Onder de hamer

BMM onder de hamer affaires pendantes Bulletin Florence Verhoestraete ZAKEN INGELEID VOOR HET HOF VAN JUSTITIE Prejudiciële vragen1 mk advokaten GbR MBK Rechtsanwälte GbR – Zaak C-68419 Verwijzende rechter Oberlandesgericht Düsseldorf Te i...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 1

Rubriek
Opmerkelijk of merkwaardig

BMM Bulletin opmerkelijk of merkwaardig remarquable Bart ten Doeschate 12020 BMM Bulletin jaargang 46 Normaal gesproken, treft u op deze plaats in het BMM Bulletin de rubriek “Opmerkelijk of merkwaardig”. Helaas heeft het BBIE nog steeds een s...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 1

Rubriek
Bescherming in het buitenland

bescherming in het buitenland protection a l’étranger Marten Bouma Somalië Eindelijk weer merkregistratie of ­ raude f Als gevolg van de burgeroorlog in Somalië worden er sinds 1991 geen merken meer g ­ eregistreerd. In plaats daarvan zijn belang­...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 1

BMM Verenigingsnieuws
Interview Marten Bouma

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM het interview – Marten Bouma het interview -XXX De BMM Vereniging kent meer dan 660 leden, maar hoe goed kent u uw mede...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 1

BMM Verenigingsnieuws
Ledenmutaties

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM nieuwe leden mutaties opzeggingen Dhr Joost J.J.J. Bekkers Philips International B.V. – IPS High Tech Campus 5 5656 ...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 3

Inhoud 2019 / 3

BMM Bulletin BMM Bulletin• Bulletin BMM Tijdschrift op het gebied van Merken- en Modellenrecht • V ­ ijfenveertigste jaargang, nummer 3, winter 2019 • Magazine dans le domaine des droit des marques et modèles • 45 année, numéro 3, hiver 2019 Het B...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 3

Redactioneel
Fenêtre sur Cours

redactioneel de la rédaction Fenêtre sur Cours Het is weer gelukt: de Kroniek het Fenêtre sur Cours ligt voor de kerstdagen op de mat. Het is het sluitstuk van het redactiejaar waar de BMM-redactie al ruim voor de zomer intensief mee bezig is. Dit...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 3

Wat IEdereen moet weten over het afgelopen jaar

BMM Fenêtre sur Cours Bulletin Maarten Rijks, Sarah van den Brande, Elise Menkhorst, Sabin Tigu, Marjolein Driessen, Joost Becker, Carina Gommers, Florence Verhoestraete, Bart ten Doeschate, Olivier Vrins, Marten Bouma, Bert-Jan van den Akker, ...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 3

Rubriek
Onder de hamer

BMM onder de hamer affaires pendantes Bulletin Florence Verhoestraete ZAKEN INGELEID VOOR HET HOF VAN JUSTITIE Prejudiciële vragen Gömböc Kutató, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala – Zaak C-23719 Hogere voor...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 3

Rubriek
Bescherming in het buitenland

bescherming in het buitenland protection a l’étranger Marten Bouma Internationale Registratie – Merken Brazilië en Maleisië treden toe Per 2 oktober 2019 is Brazilië toegetreden tot het Protocol bij de Overeenkomst van Madrid. Maleisië treedt toe ...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 3

BMM Verenigingsnieuws
Interview Merel Kamp

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM het interview – Merel Kamp het interview -XXX De BMM Vereniging kent meer dan 660 leden, maar hoe goed kent u elkaar ei...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 3

BMM Verenigingsnieuws
Ledenmutaties

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM nieuwe leden Mevr. Wiepie W. vanden Bergvan der Woude Inaday Heerenveen K.R. Poststraat 90 8441 ER Heerenveen Mevr. Nik...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 2

Inhoud
Inhoud 2019 / 2

BMM Bulletin BMM Bulletin• Bulletin BMM Tijdschrift op het gebied van Merken- en Modellenrecht • V ­ ijfenveertigste jaargang, nummer 2, zomer 2019 • Magazine dans le domaine des droit des marques et modèles • 45 année, numéro 2, été 2019 Het BMM ...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 2

Redactioneel
Non-traditional trademarks

redactioneel de la rédaction Non-traditional trademarks Wat doe je als redactie als de uitkomst van het overleg voor de volgende editie een groot aantal artikelen oplevert over onderwerpen die niet bepaald traditioneel zijn Dan maak je er een numm...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 2

Artikel
Mast-Jägermeister v EUIPO. Ceci n’est pas une bouteille

Marten Bouma Merkengemachtigde bij Merkenbureau Bouma in Rotterdam en Arnhem ­ Mast-Jägermeister v EUIPO. Ceci n’est pas une bouteille Wie een inschrijvingsaanvraag wil indienen voor modellen die niet tot een traditionele categorie behoren, moet ...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 2

Artikel
Non traditional designs. Een verkenning van niet-traditionele modellen

Daan Wijnnobel en Bart ten Doeschate Europees merkengemachtigden bij NLO Shieldmark, in Den Haag Non traditional designs. Een verkenning van niet-traditionele modellen Dit artikel behandelt de grensgebieden of samenloop van het modellenrecht met ...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 2

Artikel
Bescherming van niet-traditionele merken

Lenneke van Gaal Professional support lawyer bij KLOS cs in Amsterdam Bescherming van niet-traditionele merken1 1. Inleiding 1.1  Niet-traditionele merken zijn een dankbaar onderwerp voor discussie. Al ruim honderd jaar geleden werd de discussie ...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 2

Artikel
Interview Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom

Interview met Pieter Veeze, stafjurist en woordvoerder bij Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom 1.  Niet-traditionele merken staan vooral sinds het wegvallen van de eis van de grafische voorstelbaarheid in de belangstelling. Toch probeerd...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 2

Artikel
Trademark squatters: zonder wrijving geen glans?

Michiel Haegens en Jos Klaus Merkengemachtigde bij Turnstone in Amstelveen, advocaat bij BarentsKrants in Den Haag Trademark squatters: zonder wrijving geen glans Een blik op recente ontwikkelingen en effectieve mogelijkheden 1.  Introductie: de ...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 2

Artikel
Niet-traditionele inbreuk: over wat boefjes nog meer doen

Sabin Tigu Advocaat bij Ploum in Rotterdam Niet-traditionele inbreuk: over wat boefjes nog meer doen 1. Inleiding Iedereen met een e-mailadres heeft weleens een phishing e-mail gehad. Phishing is niet de enige vorm van online criminaliteit en int...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 2

Artikel
Mitsubishi: rots in de-branding van alternatief merkgebruik

Tom Heremans Advocaat bij CMS in Brussel Mitsubishi: rots in de-branding van alternatief merkgebruik Inleiding 1.  De houder van een merk is gerechtigd iedere derde die niet zijn toestemming hiertoe heeft verkregen, het gebruik van een teken in h...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 2

Artikel
Alternative Dispute Resolution at the EUIPO’s Boards of Appeal

Sophia Bonne Head of the Alternative Dispute Resolution Service and Mediator at the Boards of Appeal of the EUIPO Alternative Dispute Resolution at the EUIPO’s Boards of Appeal Introduction In a globalised world, where cross-border disputes have ...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 2

Rubriek
Onder de hamer

BMM onder de hamer affaires pendantes Bulletin Florence Verhoestraete ZAKEN INGELEID VOOR HET HOF VAN JUSTITIE Prejudiciële vragen worden genomen Wanneer het gebruik voor het bijzondere marktsegment volstaat, dient in een vervallenverklarin...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 2

Rubriek
Opmerkelijk of merkwaardig

opmerkelijk of merkwaardig remarquable Bart ten Doeschate Het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom BBIE publiceert naast merkinschrijvingen in het register regelmatig Benelux-depots waarvan de inschrijving geheel of gedeeltelijk werd gewe...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 2

Rubriek
Bescherming in het buitenland

BMM bescherming in het buitenland protection a l’étranger Bulletin Marten Bouma Internationale Registratie – Merken Canada en Brazilië treden toe Op 17 juni jl. trad Canada toe tot het Protocol bij de Overeenkomst van Madrid en op 2 oktober zal...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 2

BMM Verenigingsnieuws
Ledenmutaties

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM nieuwe leden mutaties Mevr. Liselotte L.R. Bekke NautaDutilh N.V. Postbus 7113 1007 JC Amsterdam Mevr. Eleni E.F. Fo...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 1

Inhoud
Inhoud 2019 / 1

BMM Bulletin BMM Bulletin• Bulletin BMM Tijdschrift op het gebied van Merken- en Modellenrecht • V ­ ijfenveertigste jaargang, nummer 1, voorjaar 2019 • Magazine dans le domaine des droit des marques et modèles • 45 année, numéro 1, printemps 2019...