of filter op
796 artikelen gevonden.
PDF
BMM Bulletin 2020 / 1

BMM Verenigingsnieuws
Interview Marten Bouma

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM het interview – Marten Bouma het interview -XXX De BMM Vereniging kent meer dan 660 leden, maar hoe goed kent u uw mede...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 1

BMM Verenigingsnieuws
Ledenmutaties

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM nieuwe leden mutaties opzeggingen Dhr Joost J.J.J. Bekkers Philips International B.V. – IPS High Tech Campus 5 5656 ...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 3

Inhoud 2019 / 3

BMM Bulletin BMM Bulletin• Bulletin BMM Tijdschrift op het gebied van Merken- en Modellenrecht • V ­ ijfenveertigste jaargang, nummer 3, winter 2019 • Magazine dans le domaine des droit des marques et modèles • 45 année, numéro 3, hiver 2019 Het B...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 3

Redactioneel
Fenêtre sur Cours

redactioneel de la rédaction Fenêtre sur Cours Het is weer gelukt: de Kroniek het Fenêtre sur Cours ligt voor de kerstdagen op de mat. Het is het sluitstuk van het redactiejaar waar de BMM-redactie al ruim voor de zomer intensief mee bezig is. Dit...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 3

Wat IEdereen moet weten over het afgelopen jaar

BMM Fenêtre sur Cours Bulletin Maarten Rijks, Sarah van den Brande, Elise Menkhorst, Sabin Tigu, Marjolein Driessen, Joost Becker, Carina Gommers, Florence Verhoestraete, Bart ten Doeschate, Olivier Vrins, Marten Bouma, Bert-Jan van den Akker, ...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 3

Rubriek
Onder de hamer

BMM onder de hamer affaires pendantes Bulletin Florence Verhoestraete ZAKEN INGELEID VOOR HET HOF VAN JUSTITIE Prejudiciële vragen Gömböc Kutató, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala – Zaak C-23719 Hogere voor...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 3

Rubriek
Bescherming in het buitenland

bescherming in het buitenland protection a l’étranger Marten Bouma Internationale Registratie – Merken Brazilië en Maleisië treden toe Per 2 oktober 2019 is Brazilië toegetreden tot het Protocol bij de Overeenkomst van Madrid. Maleisië treedt toe ...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 3

BMM Verenigingsnieuws
Interview Merel Kamp

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM het interview – Merel Kamp het interview -XXX De BMM Vereniging kent meer dan 660 leden, maar hoe goed kent u elkaar ei...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 3

BMM Verenigingsnieuws
Ledenmutaties

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM nieuwe leden Mevr. Wiepie W. vanden Bergvan der Woude Inaday Heerenveen K.R. Poststraat 90 8441 ER Heerenveen Mevr. Nik...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 2

Inhoud
Inhoud 2019 / 2

BMM Bulletin BMM Bulletin• Bulletin BMM Tijdschrift op het gebied van Merken- en Modellenrecht • V ­ ijfenveertigste jaargang, nummer 2, zomer 2019 • Magazine dans le domaine des droit des marques et modèles • 45 année, numéro 2, été 2019 Het BMM ...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 2

Redactioneel
Non-traditional trademarks

redactioneel de la rédaction Non-traditional trademarks Wat doe je als redactie als de uitkomst van het overleg voor de volgende editie een groot aantal artikelen oplevert over onderwerpen die niet bepaald traditioneel zijn Dan maak je er een numm...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 2

Artikel
Mast-Jägermeister v EUIPO. Ceci n’est pas une bouteille

Marten Bouma Merkengemachtigde bij Merkenbureau Bouma in Rotterdam en Arnhem ­ Mast-Jägermeister v EUIPO. Ceci n’est pas une bouteille Wie een inschrijvingsaanvraag wil indienen voor modellen die niet tot een traditionele categorie behoren, moet ...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 2

Artikel
Non traditional designs. Een verkenning van niet-traditionele modellen

Daan Wijnnobel en Bart ten Doeschate Europees merkengemachtigden bij NLO Shieldmark, in Den Haag Non traditional designs. Een verkenning van niet-traditionele modellen Dit artikel behandelt de grensgebieden of samenloop van het modellenrecht met ...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 2

Artikel
Bescherming van niet-traditionele merken

Lenneke van Gaal Professional support lawyer bij KLOS cs in Amsterdam Bescherming van niet-traditionele merken1 1. Inleiding 1.1  Niet-traditionele merken zijn een dankbaar onderwerp voor discussie. Al ruim honderd jaar geleden werd de discussie ...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 2

Artikel
Interview Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom

Interview met Pieter Veeze, stafjurist en woordvoerder bij Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom 1.  Niet-traditionele merken staan vooral sinds het wegvallen van de eis van de grafische voorstelbaarheid in de belangstelling. Toch probeerd...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 2

Artikel
Trademark squatters: zonder wrijving geen glans?

Michiel Haegens en Jos Klaus Merkengemachtigde bij Turnstone in Amstelveen, advocaat bij BarentsKrants in Den Haag Trademark squatters: zonder wrijving geen glans Een blik op recente ontwikkelingen en effectieve mogelijkheden 1.  Introductie: de ...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 2

Artikel
Niet-traditionele inbreuk: over wat boefjes nog meer doen

Sabin Tigu Advocaat bij Ploum in Rotterdam Niet-traditionele inbreuk: over wat boefjes nog meer doen 1. Inleiding Iedereen met een e-mailadres heeft weleens een phishing e-mail gehad. Phishing is niet de enige vorm van online criminaliteit en int...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 2

Artikel
Mitsubishi: rots in de-branding van alternatief merkgebruik

Tom Heremans Advocaat bij CMS in Brussel Mitsubishi: rots in de-branding van alternatief merkgebruik Inleiding 1.  De houder van een merk is gerechtigd iedere derde die niet zijn toestemming hiertoe heeft verkregen, het gebruik van een teken in h...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 2

Artikel
Alternative Dispute Resolution at the EUIPO’s Boards of Appeal

Sophia Bonne Head of the Alternative Dispute Resolution Service and Mediator at the Boards of Appeal of the EUIPO Alternative Dispute Resolution at the EUIPO’s Boards of Appeal Introduction In a globalised world, where cross-border disputes have ...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 2

Rubriek
Onder de hamer

BMM onder de hamer affaires pendantes Bulletin Florence Verhoestraete ZAKEN INGELEID VOOR HET HOF VAN JUSTITIE Prejudiciële vragen worden genomen Wanneer het gebruik voor het bijzondere marktsegment volstaat, dient in een vervallenverklarin...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 2

Rubriek
Opmerkelijk of merkwaardig

opmerkelijk of merkwaardig remarquable Bart ten Doeschate Het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom BBIE publiceert naast merkinschrijvingen in het register regelmatig Benelux-depots waarvan de inschrijving geheel of gedeeltelijk werd gewe...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 2

Rubriek
Bescherming in het buitenland

BMM bescherming in het buitenland protection a l’étranger Bulletin Marten Bouma Internationale Registratie – Merken Canada en Brazilië treden toe Op 17 juni jl. trad Canada toe tot het Protocol bij de Overeenkomst van Madrid en op 2 oktober zal...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 2

BMM Verenigingsnieuws
Ledenmutaties

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM nieuwe leden mutaties Mevr. Liselotte L.R. Bekke NautaDutilh N.V. Postbus 7113 1007 JC Amsterdam Mevr. Eleni E.F. Fo...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 1

Inhoud
Inhoud 2019 / 1

BMM Bulletin BMM Bulletin• Bulletin BMM Tijdschrift op het gebied van Merken- en Modellenrecht • V ­ ijfenveertigste jaargang, nummer 1, voorjaar 2019 • Magazine dans le domaine des droit des marques et modèles • 45 année, numéro 1, printemps 2019...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 1

Redactioneel
Follow the money

redactioneel de la rédaction Follow the money John Stuart, voorzitter van Quaker zei het rond 1900 al: “If this business were split up, I would give you the land and bricks and m ­ ortar, and I would take the brands and trade marks, and I would fa...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 1

Artikel
Financiële aspecten van intellectuele eigendom

Pieter Christiaan van Prooijen en Severin de Wit Consultants bij Intellectual Property Expert Group IPEG in Den Haag Financiële aspecten van intellectuele eigendom In het kader van het thema Follow The Money van dit BMM Bulletin gaan we in deze b...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 1

Artikel
Verhaalbaarheid van kosten in Belgische IE-procedures

Flip Petillion en Diégo Noesen Partner en advocaat bij Petillion in Brussel Verhaalbaarheid van kosten in Belgische IE-procedures In deze bijdrage gaan we na in welke mate en hoe kosten in een IE-procedure naar Belgisch recht kunnen verhaald word...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 1

Artikel
Schade- en winstbegroting in het Belgische merken-, tekeningen- en modellenrecht

Tom Gladinez Onderzoeker bij het Instituut voor Contractenrecht, KU Leuven Schade- en winstbegroting in het Belgische merken-, tekeningen- en modellenrecht De terechte bekommernis om doeltreffend op te treden tegen namaak leidt in de recente Belg...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 1

Artikel
La récupération de frais d'avocat dans des procédures de propriété intellectuelle au Luxembourg

Vincent Wellens Associé au NautaDutilh de Luxembourg La récupération de frais d’avocat dans des procédures de propriété intellectuelle au Luxembourg 1. En vertu de l’article 14 de la Directive 200448 CE relative au respect des droits de propriété...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 1

Artikel
De Nederlandse proceskostenveroordeling: (nog steeds) een obstakel

Marjolein Driessen Advocaatpartner bij Legaltree in Rotterdam. De Nederlandse proceskostenveroordeling: nog steeds een obstakel In dit themanummer mag een bijdrage over de proceskostenveroordeling in IE-zaken natuurlijk niet ontbreken. In de ruim...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 1

Artikel
Schadevergoeding en winstafdracht naar Nederlands recht

Charlotte Garnitsch Advocaat bij Taylor Wessing in Eindhoven Schadevergoeding en winstafdracht naar Nederlands recht Wanneer een inbreuk eenmaal is vastgesteld, volgt vanzelfsprekend de vraag naar de daardoor geleden schade en vergoeding daarvan ...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 1

Artikel
It's all about the money... Recht op je centen?!

Landine Varela, Advocaat bij Kneppelhout Korthals in Rotterdam It’s all about the money
PDF
BMM Bulletin 2019 / 1

Artikel
'We are Belgium'

Cees Faes Directeur van The Communication Company in Breda ‘We are Belgium’ Je kon er vorige lente niet omheen: in de aanloop naar het WK voetbal 2018 verdween het merk Jupiler van alle bier en gadgets van de brouwerijgigant AB InBev. Gedurende v...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 1

Rubriek
Onder de hamer

BMM onder de hamer affaires pendantes Bulletin Florence Verhoestraete ZAKEN INGELEID VOOR HET HOF VAN JUSTITIE Prejudiciële vragen Coty Germany GmbH Amazon Services Europe Sàrl e.a. – Zaak C-56718 Verwijzende rechter Bundesgerichthof Te in...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 1

Rubriek
Opmerkelijk of merkwaardig

BMM Bulletin opmerkelijk of merkwaardig remarquable Bart ten Doeschate Het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom BBIE publiceert naast merkinschrijvingen in het register regelmatig Benelux-depots waarvan de inschrijving geheel of gedeelt...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 1

Rubriek
Bescherming in het buitenland

BMM bescherming in het buitenland protection a l’étranger Bulletin Marten Bouma Internationale Registratie – Merken Samoa treedt toe Per 4 maart 2019 treedt Samoa toe tot het P ­ rotocol bij de Overeenkomst van Madrid. Dit brengt het totaal aan...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 1

BMM Verenigingsnieuws
Interview | Ledenmutaties

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM het interview – Maarten Haak De BMM Vereniging kent meer dan 660 leden, maar hoe goed kent u elkaar eigenlijk In deze r...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 3

Inhoud 2018 / 3

BMM Bulletin BMM Bulletin• Bulletin BMM Tijdschrift op het gebied van Merken- en Modellenrecht • V ­ ierenveertigste jaargang, nummer 3, winter 2018 • Magazine dans le domaine des droit des marques et mode
PDF
BMM Bulletin 2018 / 3

Redactioneel
Fenêtre sur Cours

redactioneel de la rédaction Fenêtre sur Cours Het Fenêtre sur Cours vormt het pièce de résistance van het redactionele jaar van onze redactie commissie. Vergis u niet, het organiseren, schrijven èn vertalen om het BMM Bulletin te maken zoals dat ...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 3

Artikel
Wat IEdereen moet weten over het afgelopen jaar

BMM Fenêtre sur Cours Bulletin Maarten Haak, Joost Becker, Josine van den Berg, Marten Bouma, Bart ten Doeschate, Marjolein Driessen, Lenneke van Gaal, Carina Gommers, Sarah van den Brande, Landine Varela, Florence Verhoestraete, Olivier Vrins ...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 3

Artikel
Beroepen bij het Benelux Gerechtshof

BMM Fenêtre sur Cours Bulletin Lenneke van Gaal Josine van den Berg1 Recours introduits devant la Cour Gerechtshof de Justice Benelux 1. Inleiding 1. Introduction Op 1 juni 2018 traden enkele wezenlijke wijzigingen voor de merken- en mod...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 3

Rubriek
Onder de hamer

onder de hamer affaires pendantes Florence Verhoestraete ZAKEN INGELEID VOOR HET HOF VAN JUSTITIE Prejudiciële vragen Neve Ltd, Barnett Waddingham Trustees, Mark Crabtree  Heritage Audio SL, Pedro Rodríguez Arribas – Zaak C-17218 Hogere voorzie...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 3

Rubriek
Opmerkelijk of merkwaardig

BMM Bulletin opmerkelijk of merkwaardig remarquable Bart ten Doeschate Het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom BBIE publiceert naast merkinschrijvingen in het register regelmatig Benelux-depots waarvan de inschrijving geheel of gedeelt...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 3

Rubriek
Bescherming in het buitenland

BMM bescherming in het buitenland protection a l’étranger Bulletin Marten Bouma Internationale Registratie – Merken Malawi Toetreding Per 25 december 2018 treedt Malawi toe tot het Protocol bij de Overeenkomst van Madrid. Dit brengt het totaal ...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 3

Verenigingsnieuws
Interview | Agenda | Ledenmutaties

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM het interview – Xandra Kiers-Becking De BMM Vereniging kent meer dan 660 leden, maar hoe goed kent u elkaar eigenlijk I...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 2

Inhoud 2018 / 2

BMM Bulletin BMM Bulletin• Bulletin BMM Tijdschrift op het gebied van Merken- en Modellenrecht • V ­ ierenveertigste jaargang, nummer 2, zomer 2018 • Magazine dans le domaine des droit des marques et mode
PDF
BMM Bulletin 2018 / 2

Redactioneel
Merken en territorialiteit

redactioneel de la rédaction Merken en territorialiteit Daar waar onze Franse vrienden leven onder de leuze ‘Liberté, égalité, fraternité’ gelden in het merkenrecht de principes van ‘prioriteit, exclusiviteit en territorialiteit’. De rechtspraak w...
PDF
BMM Bulletin 2018 / 2

Artikel
De ontwikkeling van het Benelux-merkenrecht

Cátia Silva Santos Ady van Nieuwenhuizen Advocaten bij Fieldfisher in Amsterdam De ontwikkeling van het Beneluxmerkenrecht In tegenstelling tot andere Europese landen, hebben België, Nederland en Luxemburg afzonderlijk niet een eigen merkstelsel...