of filter op
841 artikelen gevonden.
PDF
BMM Bulletin 2021 / 1

Artikel
La saisie-contrefaçon en Belgique: etat des lieux

Christian Dekoninck et Marie Keup Avocats auprès de Taylor Wessing à Bruxelles La saisie-contrefaçon en Belgique: etat des lieux La procédure de saisie de contrefaçon a une riche histoire en droit belge. La loi sur les brevets de 1854 et la loi s...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 1

Artikel
De rol van echtheidskenmerken bij vaststelling van IE-inbreuken in counterfeit-zaken

Xavier Koehoorn, Carlos Mendez en Vivianne Vermeulen Juristen bij SNB React in Amsterdam De rol van echtheidskenmerken bij vaststelling van IE-inbreuken in counterfeit-zaken1 Van bitcoin wallets die cryptocurrency stelen in plaats van bewaren, ex...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 1

Artikel
Het i-DEPOT. Een nuttig stuk gereedschap op de bodem van de kist

Camille Janssen en Diter Wuytens Juristen bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom Het i-DEPOT. Een nuttig stuk gereedschap op de bodem van de kist Maar wat onttrokken aan het zicht door alles wat er bovenop ligt1 Het i-DEPOT Naast a...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 1

Artikel
De invloed van feitelijk gebruik

Alexander van Laaren en Tom Brohm Counselmerkengemachtigde en advocaat bij Dentons in Amsterdam De invloed van feitelijk gebruik Voor een goede bescherming van merken en modellen is registratie onvermijdelijk. Registratie is echter geen doel op z...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 1

Artikel
Bewijs van openbaarmaking van een model

Rogier Goos Merken- en modellengemachtigde bij Brandsandpatents in Gent Bewijs van openbaarmaking van een model Gemeenschapsmodellen RCD worden ingeschreven zonder enig administratief voorafgaand onderzoek inzake hun nieuwheid of eigen karakter. ...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 1

Artikel
Bespreking van het proefschrift ‘De Handelsnaamwet onder de loep’

Paul Steinhauser Jurist IE Bespreking van het proefschrift ‘De Handelsnaam­ et onder de loep’ w van Roderick Chalmers Hoynck van Papendrecht Op 20 november 2020 verdedigde Roderick Chalmers dit proefschrift bij de Erasmus Universiteit Rotterdam. ...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 1

Rubriek
Onder de hamer

onder de hamer affaires pendantes Florence Verhoestraete ZAKEN INGELEID VOOR HET HOF VAN JUSTITIE Prejudiciële vragen Acacia SrlBayerische Motoren Werke Aktiengesellschaft – Zaak C-42120 Verwijzende rechter Oberlandesgericht Düsseldorf Te inte...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 1

Rubriek
Bescherming in het buitenland

bescherming in het buitenland protection a l’étranger Marten Bouma Internationale registratie – merken Pakistan Per 24 mei 2021 treedt Pakistan Islamic Republic of Pakistan toe tot het Madrid Protocol. Verenigd Koninkrijk Per 1 januari 2021 geldt...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 1

BMM Verenigingsnieuws
Het interview François Uyttenhove

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM het interview - FrançoisXXX het interview - Uyttenhove De BMM Vereniging kent meer dan 720 leden, maar hoe goed kent u ...
PDF
BMM Bulletin 2021 / 1

BMM Verenigingsnieuws
Ledenmutaties

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM Merkenbureau Jump Legal heeft per 1 januari 2021 Deponeerjemerk.nl overgenomen. nieuwe leden mutaties Dhr. Hannes H....
PDF
BMM Bulletin 2020 / 3

Inhoud 2020 / 3

BMM Bulletin BMM Bulletin• Bulletin BMM Tijdschrift op het gebied van Merken- en Modellenrecht • Z ­ esenveertigste jaargang, nummer 3, najaar 2020 • Magazine dans le domaine des droit des marques et modèles • 46 année, numéro 3, hiver 2020 Het BM...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 3

Redactioneel
Fenêtre sur cours

redactioneel de la rédaction Fenêtre sur Cours Voor u ligt de Kroniek het Fenêtre sur Cours van het gerechtelijk jaar 20192020, waarin we weer hebben geprobeerd een overzicht te maken van de uitspraken en beslissingen die u niet zou mogen missen. ...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 3

Artikel
Wat IEdereen moet weten over het afgelopen jaar

BMM Fenêtre sur Cours Bulletin Joost Becker, Sarah van den Brande, Bart ten Doeschate, Marjolein Driessen, Lenneke van Gaal, Carina Gommers, Maarten Rijks, Elise Menkhorst, Sabin Tigu, Landine Varela, Florence Verhoestraete en Olivier Vrins DES D
PDF
BMM Bulletin 2020 / 3

Rubriek
Onder de hamer

BMM onder de hamer affaires pendantes Bulletin Florence Verhoestraete ZAKEN INGELEID VOOR HET HOF VAN JUSTITIE Prejudiciële vragen 4Is voor de beantwoording van de voorgaande vragen van belang of het gaat om een collectief merk onder de GMVo...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 3

Rubriek
Bescherming in het buitenland

bescherming in het buitenland protection a l’étranger Marten Bouma Suriname Internationale Registratie – Modellen Per 10 september 2020 is Suriname toegetreden tot de Geneva Act van de Overeenkomst van Den Haag, ook wel de 1999 Act genoemd. Hierdo...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 3

Verenigingsnieuws
Interview Marlou van de Braak

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM het interview - Marlou van de Braak het interview - XXX De Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht kent meer da...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 3

BMM Verenigingsnieuws
Ledenmutaties

BMM bulletin nieuwe leden Dhr. Alexander A.G. van Holten Corsearch Netherlands Naritaweg 116 1243 CA Amsterdam Mevr. Soha S. Iravany Considine Intellectual Property Maarland Noordzijde 103 3231 CH Brielle Dhr. Tim T. de Klerck Van lersel Luchtman ...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 2

Inhoud 2020 / 2

BMM Bulletin BMM Bulletin• Bulletin BMM Tijdschrift op het gebied van Merken- en Modellenrecht • Z ­ esenveertigste jaargang, nummer 2, zomer 2020 • Magazine dans le domaine des droit des marques et modèles • 46 année, numéro 2, été 2020 Het BMM B...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 2

Redactioneel
Automotive

redactioneel de la rédaction Automotive We doen het niet vaak met de redactie, teruggrijpen naar een reeds behandeld thema. Maar een twintigjarig jubileum van het spraakmakende BMWDeenik-­ arrest van het Hof van Justitie zaak C-6397 konden we niet...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 2

Artikel
BMW/Deenik: 20 ans d’application en Belgique

Amélia Goy, Bernard Vanbrabant, Etienne Kairis Avocats auprès de Liedekerke Wolters Waelbroeck ­Kirkpatrick BMWDeenik: 20 ans d’application en Belgique Par son important arrêt BMW Deenik rendu il y a une vingtaine d’années,1 la Cour de Justice d...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 2

Artikel
Twintig jaar toepassing van BMW/Deenik in België

Amélia Goy, Bernard Vanbrabant en Etienne Kairis Advocaten bij Liedekerke Wolters Waelbroeck Kirkpatrick in Brussel Twintig jaar toepassing van BMWDeenik in België Het Hof van Justitie van de Europese Unie heeft in haar belangrijk BMWDeenik-arres...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 2

Artikel
Merkgebruik door garagehouders: de koppeling van BMW/Deenik

Arnoud Martens en Willem Leppink Advocaten bij Ploum Rotterdam Law Firm Merkgebruik door garagehouders: de koppeling van BMWDeenik. Een Nederlandse kijk op de Europese rechtspraak en de toepassing in Nederland 1 Inleiding Inmiddels is het meer da...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 2

Artikel
Domeinnaamgeschillen in de automotive-industrie in Nederland

Ady van Nieuwenhuizen en Marieke Koekkoek Advocaat en legal advisor bij Fieldfisher in Amsterdam Domeinnaamgeschillen in de automotive-industrie in Nederland In deze digitale tijden zijn domeinnamen van groot belang voor bedrijven. Veel bedrijven...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 2

Artikel
Domeinnaamgeschillen in de automotive-sector

Diégo Noesen Advocaat bij PETILLION in Brussel Domeinnaamgeschillen in de automotive-sector: wegwijs in verschillende buitengerechtelijke procedures Alternatieve geschillenbeslechting wordt alsmaar meer gebruikt om merkgerelateerde domeinnaam­ es...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 2

Artikel
De reparatieclausule na Cofemel/G-Star

Hidde Koenraad Advocaat bij Boekx Advocaten in Amsterdam De reparatieclausule na CofemelG-Star Het Hof van Justitie van de Europese Unie heeft de werking van de reparatieclausule in het AcaciaPorsche en Audi-arrest1 stevig uitgebreid, door daar o...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 2

Artikel
Doorontwikkeling van vormgeving in de automotive-industrie

Lorena van den Berg en Joost Becker Advocaten bij Dirkzwager legal tax in Arnhem Doorontwikkeling van vormgeving in de automotive-­ndustrie: enkele aspecten i van tangwerking, nietigheid en schaalmodellen Dit artikel bespreekt de modelrechtelijk...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 2

Artikel
Interview met Martijn Lammers, chief of strategy bij Lightyear

Interview met Martijn Lammers, chief of strategy bij Lightyear 1.  Kun je ons iets vertellen over de ontstaans­ geschiedenis van Lightyear ­ 2.  Wat zijn de meest ­interessante eigenschappen van Lightyear One Lightyear is een spin-off van het So...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 2

Artikel
The good, the bad and the priority

Geert Lokhorst Advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek in ­Amsterdam The good, the bad and the priority This article focuses on EU trade marks when they conflict with unregistered signs used in the course of trade. Users of unregistered signs ...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 2

Rubriek
Onder de hamer

onder de hamer affaires pendantes Florence Verhoestraete ZAKEN INGELEID VOOR HET HOF VAN JUSTITIE Zaken ingeleid in het kader van nietigheids­ procedures PC EUIPO – Zaak C-53118 P Houder Uniemerk Aanvrager nietig­ verklaring PJ EUIPO – Zaak...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 2

Rubriek
Bescherming in het buitenland

BMM bescherming in het buitenland protection a l’étranger Bulletin Marten Bouma Internationale Registratie – Modellen Nieuwe toetreders Recente toetreders zijn Israël, Mexico, Samoa, San Marino en Vietnam. Het totale aantal deelnemende landen i...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 2

BMM Verenigingsnieuws
Interview Geert Glas

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM het interview - Geert Glas De BMM Vereniging kent meer dan 660 leden, maar hoe goed kent u uw medeleden eigenlijk In de...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 2

BMM Verenigingsnieuws
Ledenmutaties

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM nieuwe leden mutaties Dhr. Tycho T.A. Adriaans Intellectueeleigendom.nl Savannahweg 17 3542 AW Utrecht Mevr. Annouk ...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 1

Inhoud 2020 / 1

BMM Bulletin BMM Bulletin• Bulletin BMM Tijdschrift op het gebied van Merken- en Modellenrecht • Z ­ esenveertigste jaargang, nummer 1, voorjaar 2020 • Magazine dans le domaine des droit des marques et modèles • 46 année, numéro 1, printemps 2020 ...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 1

Redactioneel
Merken en sport

redactioneel de la rédaction Merken en sport Het is altijd weer lastig voor de redactie om een mooi thema te verzinnen, laat staan een thema dat op het moment van het verschijnen van het bulletin aan de orde van de dag is. Echter, de redactie was ...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 1

Artikel
Een streepje voor? Het decennium van de driestrepenmerken

Landine Varela Advocaat bij Eversheds Sutherland in Rotterdam Een streepje voor Het decennium van de driestrepenmerken Op de valreep van het eerste decennium van deze eeuw wees de Hoge Raad arrest in de zaak Adidas­ Marca.1 Ruim anderhalf jaar ee...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 1

Artikel
Ambush marketing in de sport. Noodzaak en nut van merkenrechtelijke bescherming?

Joost Vynckier Advocaat bij Baker McKenzie in Brussel Ambush marketing in de sport. Noodzaak en nut van merkenrechtelijke bescherming Sponsoring is een onbenoemd contract dat in essentie gericht is op de creatie van een promotionele associatie tu...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 1

Artikel
IE-rechtelijke (s)portretten

Glenn Fredrix en Marjolein Driessen Advocaatvennoot bij Portelio Advocaten in Antwerpen, advocaatpartner bij Legaltree in Rotterdam IE-rechtelijke sportretten De sportwereld is in veel opzichten een lucratieve business. Zeker in de voetbalwereld ...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 1

Artikel
Exploitatie en bescherming van verzilverbare populariteit in het Engelse voetbal

Babette Aalberts en Jan van Vegchel Partner en advocaat c.q. juridisch adviseur bij ABC Legal in Amsterdam Exploitatie en bescherming van verzilverbare populariteit in het Engelse voetbal Wie ware voetbalpassie wil zien, moet aan de overzijde van...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 1

Artikel
Rechterlijke bevoegdheid bij schending van persoonlijkheidsrechten van atleten in de EU

Alexander De Bleeckere Advocaat bij ALTIUS in Brussel Rechterlijke bevoegdheid bij schending van persoonlijkheidsrechten van atleten in de EU De persoonlijkheidsaspecten van bekende atleten, zoals hun afbeelding, hun naam en hun stem, kunnen een ...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 1

Artikel
Scoren met modelregistratie. Weergave van het model bij nationale en internationale modelregistratie

Ellen Gevers Merkenadviseur en partner bij Knijff Merkenadviseurs in Weesp Scoren met modelregistratie. Weergave van het model bij nationale en internationale modelregistratie Modellenrecht en sport gaan hand in hand en 2020 lijkt voor zowel het ...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 1

Artikel
IP Legend: Wim Mak

Nicole van Roon Benelux and European Trade Mark and Design ­ ttorney at Arnold Siedsma in Den Haag A Dit artikel is eerder verschenen in het ECTA Bulletin juni 2019. Ook al wordt elk jaar de prestigieuze Wim Mak-award uitgereikt voor het meest ...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 1

Artikel
Aanvulling Fenêtre sur Cours

Fenêtre sur Cours Maarten Rijks, Sarah van den Brande, Elise Menkhorst, Sabin Tigu, Marjolein Driessen, Joost Becker, Carina Gommers, Florence Verhoestraete, Bart ten Doeschate, Olivier Vrins, Marten Bouma, Bert-Jan van den Akker, Arnout Groen en ...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 1

Rubriek
Onder de hamer

BMM onder de hamer affaires pendantes Bulletin Florence Verhoestraete ZAKEN INGELEID VOOR HET HOF VAN JUSTITIE Prejudiciële vragen1 mk advokaten GbR MBK Rechtsanwälte GbR – Zaak C-68419 Verwijzende rechter Oberlandesgericht Düsseldorf Te i...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 1

Rubriek
Opmerkelijk of merkwaardig

BMM Bulletin opmerkelijk of merkwaardig remarquable Bart ten Doeschate 12020 BMM Bulletin jaargang 46 Normaal gesproken, treft u op deze plaats in het BMM Bulletin de rubriek “Opmerkelijk of merkwaardig”. Helaas heeft het BBIE nog steeds een s...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 1

Rubriek
Bescherming in het buitenland

bescherming in het buitenland protection a l’étranger Marten Bouma Somalië Eindelijk weer merkregistratie of ­ raude f Als gevolg van de burgeroorlog in Somalië worden er sinds 1991 geen merken meer g ­ eregistreerd. In plaats daarvan zijn belang­...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 1

BMM Verenigingsnieuws
Interview Marten Bouma

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM het interview – Marten Bouma het interview -XXX De BMM Vereniging kent meer dan 660 leden, maar hoe goed kent u uw mede...
PDF
BMM Bulletin 2020 / 1

BMM Verenigingsnieuws
Ledenmutaties

BMM bulletin Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht BMM Association benelux pour le droit des marques et modèles BMM nieuwe leden mutaties opzeggingen Dhr Joost J.J.J. Bekkers Philips International B.V. – IPS High Tech Campus 5 5656 ...
PDF
BMM Bulletin 2019 / 3

Inhoud 2019 / 3

BMM Bulletin BMM Bulletin• Bulletin BMM Tijdschrift op het gebied van Merken- en Modellenrecht • V ­ ijfenveertigste jaargang, nummer 3, winter 2019 • Magazine dans le domaine des droit des marques et modèles • 45 année, numéro 3, hiver 2019 Het B...