of filter op
841 artikelen gevonden.
PDF
BMM Bulletin 2004 / 4

Bescherming in het buitenland

BESCHERMING IN HET BUITENLAND EUROPEES GEMEENSCHAPSMERK Inzake de toetreding van de Europese Unie als geheel tot het arrangement van Madrid, welke sinds 1 oktober 2004 mogelijk is, dient volledigheidshalve nog vermeld te worden dat een Internatio...
PDF
BMM Bulletin 2004 / 3

Inhoudsopgave

INHOUD • CONTENU REDACTIONEEL • DE LA REDACTION 131 De boodschap van het postkantoor • Le message du Postkantoor Willem Hoorneman THEMANUMMER DE BOODSCHAP VAN HET POSTKANTOOR • LE MESSAGE DU POSTKANTOOR 132 Het Sprookje van de Koning, de Koo...
PDF
BMM Bulletin 2004 / 3

Redactioneel - De la redaction

REDACTIONEEL • DE LA REDACTION De Boodschap van het Postkantoor Le Message du Postkantoor Nu de kruitdampen van de BiomildPostkantoor-uitspraken opgetrokken zijn, wordt het tijd voor enige reflectie. Hoewel deze uitspraken enig licht in de tunn...
PDF
BMM Bulletin 2004 / 3

Het Sprookje van de Koning, de Koopmannen en het Sinaasappelsap

Willem Hoorneman Advocaat bij CMS Derks Star Busmann te Utrecht Het Sprookje van de Koning, de Koopmannen en het Sinaasappelsap1 Er was eens een eiland, midden op de Stille Oceaan, luisterend naar de naam Catan. Dit eiland werd geregeerd door een...
PDF
BMM Bulletin 2004 / 3

De Opmars van het Algemeen Belang

Paul Reeskamp Advocaat te Amsterdam, Allen Overy De Opmars van het Algemeen Belang In Chiemsee mei 1999 deed het algemeen belang zijn intrede als interpretatie-instrument voor de weigeringsgronden uit de Merkenrichtlijn “MRL”. Destijds konden we...
PDF
BMM Bulletin 2004 / 3

Inherent Registrability after Baby-dry

Paul A Walsh Attorney at law, Bristows, London Inherent Registrability after Baby-dry Baby-dry was a turning point in the law of inherent distinctiveness of trade marks introducing a very low threshold, and was something of a culture shock for UK...
PDF
BMM Bulletin 2004 / 3

Post Postkantoor, Onderscheid in Algemeen Belang

Alexander Hagen Merkgemachtigde bij Novagraaf, Amsterdam Post POSTKANTOOR, Onderscheid in Algemeen Belang Een half jaar na de beruchte maand februari 2004 lijkt een goed moment om terug te kijken op de uitspraken van het Hof van Justitie van de E...
PDF
BMM Bulletin 2004 / 3

Richtlijnen van het BMB

Richtlijnen inzake de criteria voor het weigeren van merken op absolute gronden Directives en matière de critères de refus des marques pour motifs absolus 1 Inleiding Op 1 januari 2004 is de, bij protocol van 11 december 2001, gewijzigde tekst v...
PDF
BMM Bulletin 2004 / 3

Jurisprudentie - Jurisprudence

JURISPRUDENTIE • JURISPRUDENCE RECHTSPRAAK OVER HET BESCHRIJVENDE MERK EEN BLOEMLEZING EDITOR: WILLEM HOORNEMAN WINDSURFING CHIEMSEE Europese Hof van Justitie, 4 mei 1999
PDF
BMM Bulletin 2004 / 3

Jurisprudentie overzicht - Relevé de jurisprudence

JURISPRUDENTIE OVERZICHT • R
PDF
BMM Bulletin 2004 / 3

Onder de hamer - Affaires Pendantes

ONDER DE HAMER • AFFAIRES PENDANTES Liesbeth Weynants en Alix Damseaux Advocaten bij Nauta Dutilh Brussel ZAKEN INGELEID VOOR HET GERECHT VAN EERSTE AANLEG VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN Zaken in het kader van oppositieprocedures Dr. Grandel GmbH...
PDF
BMM Bulletin 2004 / 3

Bookmarks

BOOKMARKS www.marques.org MARQUES is de vereniging voor Europese houders van merken. De site biedt leden toegang tot belangrijke informatie inzake intellectule eigendom. Voor zowel houders als voor merkgemachtigden beweert de site waardevol te z...
PDF
BMM Bulletin 2004 / 3

Bescherming in het buitenland

BESCHERMING IN HET BUITENLAND EUROPEES GEMEENSCHAPSMERK De toetreding van de Europese Unie als geheel tot het arrangement van Madrid staat gepland voor 1 oktober 2004. Vanaf dat moment kan dus het Community Trade Mark CTM gedesigneerd worden bij ...
PDF
BMM Bulletin 2004 / 3

Opmerkelijk of merkwaardig - Rémarquable

OPMERKELIJK OF MERKWAARDIG • REMARQUEABLE Het Beneluxmerkenbureau publiceert naast merkinschrij- vingen in haar Benelux-Merkenblad regelmatig Benelux depots waarvan de inschrijving geweigerd werd. De weige- ringen kunnen gebaseerd zijn op de v...
PDF
BMM Bulletin 2004 / 2

Inhoudsopgave

INHOUD • CONTENU REDACTIONEEL • DE LA REDACTION 59 Farma en Merkenrecht • Droit Pharmaceutique et Droit des Marques Willem Hoorneman THEMANUMMER FARMA EN MERKENRECHT • DROIT PHARMACEUTIQUE ET DROIT DES MARQUES 60 Geneesmiddelenreclame in B...
PDF
BMM Bulletin 2004 / 2

Redactioneel - De la redaction

REDACTIONEEL • DE LA REDACTION Farma en Merkenrecht Droit Pharmaceutique De farmaceutische branche is sinds jaar en dag een bron van vorming van intellectueel eigendomsrecht. Innovatieve en generieke exponenten binnen deze branche bestrijden elk...
PDF
BMM Bulletin 2004 / 2

Geneesmiddelenreclame in België

Veerle Raus Advocaat bij CMS Lexcelis te Brussel Geneesmiddelenreclame in België Net zoals de geneesmiddelen zelf, wordt ook de geneesmiddelenreclame in België gereguleerd door een complex geheel aan Europese en Belgische regelgeving, gaande van ...
PDF
BMM Bulletin 2004 / 2

Geneesmiddelenreclame in Nederland

Chantal Morel Advocaat bij Klos Morel Vos Schaap in Amsterdam Geneesmiddelenreclame in Nederland De toelating van geneesmiddelen tot de markt is in Nederland, net als in andere Europese landen, streng gereguleerd. Ook voor het maken van reclame ...
PDF
BMM Bulletin 2004 / 2

Substitutie en de Grenzen van Merkenrecht

Ton Artz Advocaat bij Leijnse Artz te Rotterdam Substitutie En De Grenzen Van Merkenrecht Het onderwerp substitutie van geneesmiddelen leidt met enige regelmaat tot heftige discussies. Medisch-ethische, financieel-economische én merkenrechtelijke...
PDF
BMM Bulletin 2004 / 2

Uitputting van de Rechten op Geneesmiddelen in een Uitgebreide Unie

Philippe Péters en Tanguy de Haan Advocaten te Brussel bij NautaDutilh Uitputting van de rechten op geneesmiddelen in een uitgebreide Unie Het beginsel van de communautaire uitputting van de merkenrechten is bekend. Het ligt vervat in artikel 7 v...
PDF
BMM Bulletin 2004 / 2

Jurisprudentie - Jurisprudence

JURISPRUDENTIE • JURISPRUDENCE Farmareclame EUROGENERICS GAMMAWAAIER Hof van Beroep te Brussel 26 maart 2002 Mrs Blondeel, Raes en Lybeer UCB NV en UCB Pharma NV advocaat: mr P. Wytinck tegen Eurogenerics NV advocaat: mr P. Maeyaert ... Het voorw...
PDF
BMM Bulletin 2004 / 2

Jurisprudentie overzicht - Relevé de jurisprudence

JURISPRUDENTIE OVERZICHT • R
PDF
BMM Bulletin 2004 / 2

Onder de hamer - Affaires Pendantes

ONDER DE HAMER • AFFAIRES PENDANTES Liesbeth Weynants en Victoire Dieryck Advocaten bij Nauta Dutilh te Brussel ZAKEN INGELEID VOOR HET GERECHT VAN EERSTE AANLEG VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN Oppositieprocedures Miles Handelsgesellschaft Interna...
PDF
BMM Bulletin 2004 / 2

Bookmarks

BOOKMARKS www.llrx.com Een van de betere buitenlandse juridische sites is LLRX.com, law and technology resources for legal professionals. Deze webstek bevat onder andere een uitgebreide hoeveelheid pagina’s over recht en rechtsstelsels wereldwij...
PDF
BMM Bulletin 2004 / 2

Bescherming in het buitenland

BESCHERMING IN HET BUITENLAND EUROPEES GEMEENSCHAPSMERK De toetreding van de Europese Unie als geheel tot het arrangement van Madrid staat voor de deur. Hiermee ontstaat mogelijk al op korte termijn de langverwachte mogelijkheid om op basis van e...
PDF
BMM Bulletin 2004 / 2

Opmerkelijk of merkwaardig - Rémarquable

OPMERKELIJK OF MERKWAARDIG • REMARQUEABLE Het Beneluxmerkenbureau publiceert naast merkinschrij- vingen in haar Benelux-Merkenblad regelmatig Benelux depots waarvan de inschrijving geweigerd werd. De weige- ringen kunnen gebaseerd zijn op de v...
PDF
BMM Bulletin 2004 / 1

Inhoudsopgave

INHOUD • CONTENU REDACTIONEEL • DE LA REDACTION 1 Schadeberekening • Calcul des dommages et intérêts Willem Hoorneman THEMANUMMER SCHADEBEREKENING • CALCUL DES DOMMAGES ET INT
PDF
BMM Bulletin 2004 / 1

Redactioneel - De la redaction

REDACTIONEEL • DE LA REDACTION Schadeberekening Calcul des dommages et intérêts In de rechtspraak binnen de Benelux bestaat geen grote traditie in het toekennen van substantiële schadebedragen bij inbreuk op intellectuele eigendomsrechten. Het g...
PDF
BMM Bulletin 2004 / 1

Schadevergoeding in Belgische Merkenzaken

Nicolas Clarembeaux en Stijn Debaene Advocaten bij Allen Overy te Brussel Schadevergoeding in Belgische merkenzaken 1. Inleiding Artikel 13.A.3 van de Benelux Merkenwet “BMW” stelt dat de merkhouder schadevergoeding kan eisen voor elke schade di...
PDF
BMM Bulletin 2004 / 1

Schadebegroting in het intellectueel eigendomsrecht in Nederland

Mr Emilie D. van Essen Advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek te Den Haag Schadebegroting in het intellectueel eigendomsrecht in Nederland Dit artikel beoogt een overzicht te geven van de in Nederland gehanteerde berekeningsmethoden om schade...
PDF
BMM Bulletin 2004 / 1

Calculation of damages in cases of trademark infringements under German trademark law

Hartwig Schmidt-Hollburg Attorney-at-law, Löhde Leo Schmidt-Hollburg Witte, Hamburg, Germany Calculation of Damages in Cases of Trademark Infringements under German Trademark Law In case of a trademark infringement the trademark holder has a cla...
PDF
BMM Bulletin 2004 / 1

Jurisprudentie - Jurisprudence

JURISPRUDENTIE • JURISPRUDENCE RUMMIKUB II Hoge Raad 15 november 1996 Mrs. Roelvink, Korthals Altes, Neleman, Heemskerk, Jansen A-G Hartkamp 1. Micha Hertzano en Miriam Hertzano c.s. tegen 1. Otto Simon 2. Erich Pernek 3. Dick Born Hof Arnhem 1 –...
PDF
BMM Bulletin 2004 / 1

Jurisprudentie overzicht - Relevé de jurisprudence

JURISPRUDENTIE OVERZICHT • R
PDF
BMM Bulletin 2004 / 1

Onder de hamer - Affaires Pendantes

ONDER DE HAMER • AFFAIRES PENDANTES Liesbeth Weynants en Victoire Dierryck Advocaten bij Nauta Durilh te Brussel ZAKEN INGELEID VOOR HET GERECHT VAN EERSTE AANLEG VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN Oppositieprocedures Mühlens GmbH Co. KGBHIM - Merk ...
PDF
BMM Bulletin 2004 / 1

Bookmarks

BOOKMARKS www.bmm.be Surfend op internet belandde ik onlangs plots op
PDF
BMM Bulletin 2004 / 1

Bescherming in het buitenland

BESCHERMING IN HET BUITENLAND OAPI Territoriale extensies Op 18 december vorig jaar heeft de Administrative Counsil van OAPI een nieuwe regeling goedgekeurd inzake het uitbreiden van een bestaande OAPI registratie naar een nieuw toegetreden land....
PDF
BMM Bulletin 2003 / 3

Inhoudsopgave

THEMANUMMER: Uitbreiding van de EU
PDF
BMM Bulletin 2003 / 3

Redactioneel - De la redaction

REDACTIONEEL • DE LA REDACTION UITBREIDING VAN DE EU ELARGISSEMENT DE LUE Op 1 mei 2004 wordt de Europese Unie feitelijk uitgebreid met tien nieuwe landen. Vanaf die datum maken Cyprus, Estland, Hongarije, Letland, Litouwen, Malta, Polen, Slove...
PDF
BMM Bulletin 2003 / 3

Uitbreiding van de Europese Unie - gevolgen voor de Verordering op het Gemeenschapsmerk en het Gemeenschapsmodel

Huib Berendschot Senior Consultant bij Novagraaf Nederland B.V. Uitbreiding van de Europese Unie gevolgen voor de Verordening op het Gemeenschapsmerk en het Gemeenschapsmodel Op 16 april 2003 is in Athene het Verdrag betreffende de toetreding tot...
PDF
BMM Bulletin 2003 / 3

Het Gemeenschapsmerk wijzigt, terwijl Europa groeit (Met als bijlage Wijzigingsvoorstel Gemeenschapsmerkenverordening)

Brigitte Spiegeler Senior-beleidsmedewerker bij het Ministerie van Economische Zaken. Dit artikel is geschreven op persoonlijke titel. Het Gemeenschapsmerk wijzigt, terwijl Europa groeit Aanvragen voor de inschrijving van een gemeenschapsmerk kun...
PDF
BMM Bulletin 2003 / 3

Naar een uniforme handhaving binnen de EU (Met als bijlage Richtlijn voorstel Handhaving IE-Rechten)

Brigitte Spiegeler Senior-beleidsmedewerker bij het Ministerie van Economische Zaken. Dit artikel is geschreven op persoonlijke titel. Naar een uniforme handhaving binnen de EU Sinds 1994 kent de EU een douaneverordening voor handhaving van namaa...
PDF
BMM Bulletin 2003 / 3

National Trademark protection in the new EU countries

Ignacio Lázaro Attorney at Law SD PETOSEVIC b.v.b.a. National Trademark protection in the new EU countries Enlargement of the European Union is now a reality. The ceremony of the signature of the Accession Treaty for the ten new member states too...
PDF
BMM Bulletin 2003 / 3

Jurisprudentie overzicht - Relevé de jurisprudence

JURISPRUDENTIE OVERZICHT • R
PDF
BMM Bulletin 2003 / 3

Onder de hamer - Affaires Pendantes

ONDER DE HAMER • AFFAIRES PENDANTES Liesbeth Weynants en Victoire Dierryck Advocaten bij Nauta Dutilh te Brussel ZAKEN INGELEID VOOR HET GERECHT VAN EERSTE AANLEG Zaken in het kader van oppositieprocedures Success-Marketing Unternehmensberatungsg...
PDF
BMM Bulletin 2003 / 3

Bookmarks

BOOKMARKS OAMI.EU.INT In een nog niet eens zon´ grijs verleden heb ik op deze plek aandacht besteed aan de webstek van het Office for the Harmonization of the Internal Market, Trade Marks and Designs OHIM. De houdbaarheid van een plek op het wer...
PDF
BMM Bulletin 2003 / 3

Bescherming in het buitenland

BESCHERMING IN HET BUITENLAND AUSTRALIE Domeinnaam registratie geen merkinbreuk De Federal Court van Australië deed recentelijk een uitspraak inzake het kapen van een domeinnaam. In deze zaak had gedaagde een inschrijving in het Handelsregister g...
PDF
BMM Bulletin 2003 / 3

Opmerkelijk of merkwaardig - Rémarquable

OPMERKELIJK OF MERKWAARDIG • REMARQUEABLE Eveline Zimmerman-Den Dulk Het Beneluxmerkenbureau publiceert naast merkinschrijvin- gen in haar Benelux-Merkenblad regelmatig Benelux depots waarvan de inschrijving geweigerd werd. De weigeringen kun-...
PDF
BMM Bulletin 2003 / 2

Inhoudsopgave

THEMANUMMER: ANDER GEBRUIK