of filter op
820 artikelen gevonden.
PDF
BMM Bulletin 2004 / 2

Jurisprudentie overzicht - Relevé de jurisprudence

JURISPRUDENTIE OVERZICHT • R
PDF
BMM Bulletin 2004 / 2

Onder de hamer - Affaires Pendantes

ONDER DE HAMER • AFFAIRES PENDANTES Liesbeth Weynants en Victoire Dieryck Advocaten bij Nauta Dutilh te Brussel ZAKEN INGELEID VOOR HET GERECHT VAN EERSTE AANLEG VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN Oppositieprocedures Miles Handelsgesellschaft Interna...
PDF
BMM Bulletin 2004 / 2

Bookmarks

BOOKMARKS www.llrx.com Een van de betere buitenlandse juridische sites is LLRX.com, law and technology resources for legal professionals. Deze webstek bevat onder andere een uitgebreide hoeveelheid pagina’s over recht en rechtsstelsels wereldwij...
PDF
BMM Bulletin 2004 / 2

Bescherming in het buitenland

BESCHERMING IN HET BUITENLAND EUROPEES GEMEENSCHAPSMERK De toetreding van de Europese Unie als geheel tot het arrangement van Madrid staat voor de deur. Hiermee ontstaat mogelijk al op korte termijn de langverwachte mogelijkheid om op basis van e...
PDF
BMM Bulletin 2004 / 2

Opmerkelijk of merkwaardig - Rémarquable

OPMERKELIJK OF MERKWAARDIG • REMARQUEABLE Het Beneluxmerkenbureau publiceert naast merkinschrij- vingen in haar Benelux-Merkenblad regelmatig Benelux depots waarvan de inschrijving geweigerd werd. De weige- ringen kunnen gebaseerd zijn op de v...
PDF
BMM Bulletin 2004 / 1

Inhoudsopgave

INHOUD • CONTENU REDACTIONEEL • DE LA REDACTION 1 Schadeberekening • Calcul des dommages et intérêts Willem Hoorneman THEMANUMMER SCHADEBEREKENING • CALCUL DES DOMMAGES ET INT
PDF
BMM Bulletin 2004 / 1

Redactioneel - De la redaction

REDACTIONEEL • DE LA REDACTION Schadeberekening Calcul des dommages et intérêts In de rechtspraak binnen de Benelux bestaat geen grote traditie in het toekennen van substantiële schadebedragen bij inbreuk op intellectuele eigendomsrechten. Het g...
PDF
BMM Bulletin 2004 / 1

Schadevergoeding in Belgische Merkenzaken

Nicolas Clarembeaux en Stijn Debaene Advocaten bij Allen Overy te Brussel Schadevergoeding in Belgische merkenzaken 1. Inleiding Artikel 13.A.3 van de Benelux Merkenwet “BMW” stelt dat de merkhouder schadevergoeding kan eisen voor elke schade di...
PDF
BMM Bulletin 2004 / 1

Schadebegroting in het intellectueel eigendomsrecht in Nederland

Mr Emilie D. van Essen Advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek te Den Haag Schadebegroting in het intellectueel eigendomsrecht in Nederland Dit artikel beoogt een overzicht te geven van de in Nederland gehanteerde berekeningsmethoden om schade...
PDF
BMM Bulletin 2004 / 1

Calculation of damages in cases of trademark infringements under German trademark law

Hartwig Schmidt-Hollburg Attorney-at-law, Löhde Leo Schmidt-Hollburg Witte, Hamburg, Germany Calculation of Damages in Cases of Trademark Infringements under German Trademark Law In case of a trademark infringement the trademark holder has a cla...
PDF
BMM Bulletin 2004 / 1

Jurisprudentie - Jurisprudence

JURISPRUDENTIE • JURISPRUDENCE RUMMIKUB II Hoge Raad 15 november 1996 Mrs. Roelvink, Korthals Altes, Neleman, Heemskerk, Jansen A-G Hartkamp 1. Micha Hertzano en Miriam Hertzano c.s. tegen 1. Otto Simon 2. Erich Pernek 3. Dick Born Hof Arnhem 1 –...
PDF
BMM Bulletin 2004 / 1

Jurisprudentie overzicht - Relevé de jurisprudence

JURISPRUDENTIE OVERZICHT • R
PDF
BMM Bulletin 2004 / 1

Onder de hamer - Affaires Pendantes

ONDER DE HAMER • AFFAIRES PENDANTES Liesbeth Weynants en Victoire Dierryck Advocaten bij Nauta Durilh te Brussel ZAKEN INGELEID VOOR HET GERECHT VAN EERSTE AANLEG VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN Oppositieprocedures Mühlens GmbH Co. KGBHIM - Merk ...
PDF
BMM Bulletin 2004 / 1

Bookmarks

BOOKMARKS www.bmm.be Surfend op internet belandde ik onlangs plots op
PDF
BMM Bulletin 2004 / 1

Bescherming in het buitenland

BESCHERMING IN HET BUITENLAND OAPI Territoriale extensies Op 18 december vorig jaar heeft de Administrative Counsil van OAPI een nieuwe regeling goedgekeurd inzake het uitbreiden van een bestaande OAPI registratie naar een nieuw toegetreden land....
PDF
BMM Bulletin 2003 / 3

Inhoudsopgave

THEMANUMMER: Uitbreiding van de EU
PDF
BMM Bulletin 2003 / 3

Redactioneel - De la redaction

REDACTIONEEL • DE LA REDACTION UITBREIDING VAN DE EU ELARGISSEMENT DE LUE Op 1 mei 2004 wordt de Europese Unie feitelijk uitgebreid met tien nieuwe landen. Vanaf die datum maken Cyprus, Estland, Hongarije, Letland, Litouwen, Malta, Polen, Slove...
PDF
BMM Bulletin 2003 / 3

Uitbreiding van de Europese Unie - gevolgen voor de Verordering op het Gemeenschapsmerk en het Gemeenschapsmodel

Huib Berendschot Senior Consultant bij Novagraaf Nederland B.V. Uitbreiding van de Europese Unie gevolgen voor de Verordening op het Gemeenschapsmerk en het Gemeenschapsmodel Op 16 april 2003 is in Athene het Verdrag betreffende de toetreding tot...
PDF
BMM Bulletin 2003 / 3

Het Gemeenschapsmerk wijzigt, terwijl Europa groeit (Met als bijlage Wijzigingsvoorstel Gemeenschapsmerkenverordening)

Brigitte Spiegeler Senior-beleidsmedewerker bij het Ministerie van Economische Zaken. Dit artikel is geschreven op persoonlijke titel. Het Gemeenschapsmerk wijzigt, terwijl Europa groeit Aanvragen voor de inschrijving van een gemeenschapsmerk kun...
PDF
BMM Bulletin 2003 / 3

Naar een uniforme handhaving binnen de EU (Met als bijlage Richtlijn voorstel Handhaving IE-Rechten)

Brigitte Spiegeler Senior-beleidsmedewerker bij het Ministerie van Economische Zaken. Dit artikel is geschreven op persoonlijke titel. Naar een uniforme handhaving binnen de EU Sinds 1994 kent de EU een douaneverordening voor handhaving van namaa...
PDF
BMM Bulletin 2003 / 3

National Trademark protection in the new EU countries

Ignacio Lázaro Attorney at Law SD PETOSEVIC b.v.b.a. National Trademark protection in the new EU countries Enlargement of the European Union is now a reality. The ceremony of the signature of the Accession Treaty for the ten new member states too...
PDF
BMM Bulletin 2003 / 3

Jurisprudentie overzicht - Relevé de jurisprudence

JURISPRUDENTIE OVERZICHT • R
PDF
BMM Bulletin 2003 / 3

Onder de hamer - Affaires Pendantes

ONDER DE HAMER • AFFAIRES PENDANTES Liesbeth Weynants en Victoire Dierryck Advocaten bij Nauta Dutilh te Brussel ZAKEN INGELEID VOOR HET GERECHT VAN EERSTE AANLEG Zaken in het kader van oppositieprocedures Success-Marketing Unternehmensberatungsg...
PDF
BMM Bulletin 2003 / 3

Bookmarks

BOOKMARKS OAMI.EU.INT In een nog niet eens zon´ grijs verleden heb ik op deze plek aandacht besteed aan de webstek van het Office for the Harmonization of the Internal Market, Trade Marks and Designs OHIM. De houdbaarheid van een plek op het wer...
PDF
BMM Bulletin 2003 / 3

Bescherming in het buitenland

BESCHERMING IN HET BUITENLAND AUSTRALIE Domeinnaam registratie geen merkinbreuk De Federal Court van Australië deed recentelijk een uitspraak inzake het kapen van een domeinnaam. In deze zaak had gedaagde een inschrijving in het Handelsregister g...
PDF
BMM Bulletin 2003 / 3

Opmerkelijk of merkwaardig - Rémarquable

OPMERKELIJK OF MERKWAARDIG • REMARQUEABLE Eveline Zimmerman-Den Dulk Het Beneluxmerkenbureau publiceert naast merkinschrijvin- gen in haar Benelux-Merkenblad regelmatig Benelux depots waarvan de inschrijving geweigerd werd. De weigeringen kun-...
PDF
BMM Bulletin 2003 / 2

Inhoudsopgave

THEMANUMMER: ANDER GEBRUIK
PDF
BMM Bulletin 2003 / 2

Redactioneel - De la redaction

REDACTIONEEL • DE LA REDACTION ANDER GEBRUIK AUTRE USAGE Dit nummer zal gewijd zijn aan ander gebruik van een merk dan ter onderscheiding van waren en diensten. Op grond van de oude Benelux Merkenwet ondervond de merkhouder een ruime bescherming...
PDF
BMM Bulletin 2003 / 2

‘Other Use’ in Article 5 (5) of Directive 89/104/EEC in Germany - trademark or unfair competition law?

Jens Wagner, Dennis Schultz en Niklas Ganssauge Advocaten te Hamburg bij CMS Hasche Sigle ‘Other Use’ in Article 5 5 of Directive 89104EEC in Germany - trademark or unfair competition law German courts have had to decide numerous cases arising fr...
PDF
BMM Bulletin 2003 / 2

De Geldige reden

Gregor Vos en Josine van den Berg1 De Geldige reden In dit artikel wordt een overzicht gegeven van in literatuur en jurisprudentie geaccepteerde geldige redenen die merkge- bruik anders dan ter onderscheiding van waren of diensten rechtvaardigen...
PDF
BMM Bulletin 2003 / 2

Jurisprudentie - Jurisprudence

JURISPRUDENTIE • JURISPRUDENCE ROBELCO ROBECO Conclusie van Advocaat-Generaal D. RuizJarabo Colomer van 21 maart 2002 NV Robelco tegen NV Robeco Groep In de onderhavige zaak is de vraag aan de orde, of de Eerste richtlijn 89104EEG van de Raad va...
PDF
BMM Bulletin 2003 / 2

Jurisprudentie overzicht - Relevé de jurisprudence

JURISPRUDENTIE OVERZICHT • R
PDF
BMM Bulletin 2003 / 2

Onder de hamer - Affaires Pendantes

ONDER DE HAMER • AFFAIRES PENDANTES Liesbeth Weynants en Victoire Dierryck Advocaten bij Nauta Dutilh te Brussel ZAKEN INGELEID VOOR HET GERECHT VAN EERSTE AANLEG Aventis Cropscience BHIM zaak T-3503 Merken ‘Carpo’ en Harpo Z’ BASF Aktiengesells...
PDF
BMM Bulletin 2003 / 2

Bookmarks

BOOKMARKS www. sidn.nl Het merkenrecht speelt vaak een prominente rol in zaken betreffende domeinnamen, de namen die het mogelijk maken op een eenvoudige wijze contact te leggen met computers op internet. Dat was voor mij dan ook de reden om in ...
PDF
BMM Bulletin 2003 / 2

Bescherming in het buitenland

BESCHERMING IN HET BUITENLAND CHINA Wetenswaardigheden bij nieuwe Merkenwet De nieuwe Merkenwet die op 17 oktober 2002 in werking trad, heeft ook nieuwe richtlijnen met zich gebracht voor het Chinese Merkenbureau. In die nieuwe richtlijnen is een...
PDF
BMM Bulletin 2003 / 2

Opmerkelijk of merkwaardig - Rémarquable

OPMERKELIJK OF MERKWAARDIG • REMARQUEABLE Het Beneluxmerkenbureau publiceert naast merkinschrijvin- gen in haar Benelux-Merkenblad regelmatig Benelux depots waarvan de inschrijving geweigerd werd. De weigeringen kun- nen gebaseerd zijn op de v...
PDF
BMM Bulletin 2003 / 1

REDACTIONEEL - DE LA REDACTION

REDACTIONEEL • DE LA REDACTION BABY-DRY OF BABY-DRY ou COMPANYLINE COMPANYLINE In september 2001 werd het Baby-Dry arrest als een zwaar bevochten oorlogsbuit de Benelux binnen gehaald. Overal weerklonk trompetgeschal ten teken dat de goede oude ...
PDF
BMM Bulletin 2003 / 1

Baby-Dry from a UK perspective

Carina Loweth Solicitors, Wragge Co, London BABY-DRY FROM A UK PERSPECTIVE The UK Court of Appeal has recently acknowledged the impact of the Baby-Dry ECJ judgment1 in the case of David West trading as Eastenders v Fuller Smith Turner PLC,2 nam...
PDF
BMM Bulletin 2003 / 1

Baby-Dry of Companyline?

Willem Hoorneman Advocaat bij CMS Derks Star Busmann te Utrecht BABY-DRY OF COMPANYLINE De in dit Bulletin afgedrukte Chiemsee, Baby-Dry en Companyline-arresten, en de daarmee samenhangende conclusies van de AG’s maken duidelijk dat er verschille...
PDF
BMM Bulletin 2003 / 1

Jurisprudentie - Jurisprudence

JURISPRUDENTIE • JURISPRUDENCE WINDSURFING CHIEMSEE Conclusie van Advocaat Generaal G. Cosmas, van 5 mei 1998,1 Gevoegde zaken C10897 en C-10997 Windsurfing Chiemsee Produktions- und Vertriebs GmbH WSC tegen Boots- und Segelzubehör Walter Huber e...
PDF
BMM Bulletin 2003 / 1

Jurisprudentie overzicht - Relevé de jurisprudence

JURISPRUDENTIE OVERZICHT• RELEVE DE JURISPRUDENCE Aan dit overzicht werkten mee: Willem Hoorneman, Christine De Keersmaeker, Paul Reeskamp en Gregor Vos EUROPEES GGG HvJ EG, 7 november 2000, Warsteiner, ETMR januari 2003, pag. 76 Merkenrecht • Ge...
PDF
BMM Bulletin 2003 / 1

Onder de hamer - Affaires Pendantes

ONDER DE HAMER • AFFAIRES PENDANTES Liesbeth Weynants en Victoire Dierryck advocaten bij Nauta Dutilh, Brussel ZAKEN INGELEID VOOR HET GERECHT VAN EERSTE AANLEG I. OPPOSITIEPROCEDURES GGG Rewe-Zentral AG BHIM zaak T-26702 Merken « Atlasreisen » ...
PDF
BMM Bulletin 2003 / 1

Bookmarks

BOOKMARKS www.aippi.nl De Vereniging voor Intellectuele Eigendom VIE, voorheen Vereniging voor Industriële Eigendom is de Nederlandse groep van de internationale vereniging AIPPI Association Internationale pour la Protection de la Propriété Inte...
PDF
BMM Bulletin 2003 / 1

Bescherming in het buitenland

BESCHERMING IN HET BUITENLAND EUROPESE UNIE Uitbreiding 10 nieuwe lidstaten kunnen staan. Hieronder volgt een korte uiteenzetting hoe dit zal worden uitgewerkt. Tien nieuwe lidstaten zullen toetreden tot de Europese Unie en dit zal gaan gebeure...
PDF
BMM Bulletin 2003 / 1

Opmerkelijk of merkwaardig - Rémarquable

OPMERKELIJK OF MERKWAARDIG •REMARQUEABLE Het Beneluxmerkenbureau publiceert naast merkinschrijvin- gen in haar Benelux-Merkenblad regelmatig Benelux depots waarvan de inschrijving geweigerd werd. De weigeringen kun- nen gebaseerd zijn op de vo...
PDF
BMM Bulletin 2002 / 98

BMM Bulletin 2002 / 98

INHOUD CONTENU

 

REDACTIONEEL DE LA REDACTION

Vormmerken Les marques de forme

Willem Hoorneman

 

THEMANUMMER VORMMERKEN LES MARQUES DE FORME

Vormen die de wezenlijke waarde van de waar beïnvloeden:

een hanteerbare uitzondering?

Freyke Bus...

PDF
BMM Bulletin 2002 / 97

BMM Bulletin 2002 / 97

INHOUD

REDACTIONEEL DE LA REDACTION

 

Fiscaliteit en financiën rond merken

Fiscalité et finances des marques

Willem Hoorneman

 

THEMANUMMER FISCALITEIT EN FINANCIEN ROND MERKEN FISCALITÉ

NANCES DES MARQUES

 

Enkele fiscale aspecten van r...

PDF
BMM Bulletin 2002 / 96 (2)

BMM Bulletin 2002 / 96 (2)

THEMANUMMER GEMEENSCHAPSMODEL LE MODELLE COMMUNAUTAIRE

 

Het gemeenschapstopmodel

Charles-Henry Massa & Patrice Vanderbeeken

 

Mogelijke gevolgen van de implementatie van de Modellenrichtlijn en de inwerkingtreding van de Modellenverordening

...